Kära dagbok...

31 augusti
Historiens vingslag
Att stå på Via Appia och veta hur gammal den är, det är en speciell känsla.
30 augusti
Terracina
Bröllopsresan gick till Terracina i Italien, tio mil från Rom. För den som behöver ett tips om en fin, billig och bekväm lägenhet vid Italienska kusten så säg till så får ni adressen till Marie som vi hyrde av!
Precis bakom Sven-Arne på bilden syns en vit järngrind som är dörren till lägenheten. På nätterna kunde vi låsa den och ha den vanliga dörren öppen så att det blev tvärdrag utan att man behövde tänka på om någon kunde ta sig in. Dessutom låg lägenheten i muren, med trappor för att ta sig dit så det var inte så många som travade förbi.
29 augusti
Näshultasjön
Efter bröllopet åkte vi i månskenet till Ulla och Jans stuga vid Näshultasjön. (Stuga och stuga, förresten - det var väl närmast ett litet palats!) Efter söndagfrukosten kom Ulla och Jan med överbliven bröllopsmat och mer tårta.
En skön och mycket avkopplande dag.
28 augusti
Den Stora Dagen
Äntlgien gör jag skäl för min mailadress. Från idag är jag och Sven-Arne gifta. Maria och de andra har gjort ett fantastiskt arbete och det är verkligen en dag att minnas! Tobbe och Milla från Toklinan var där. Och jobbet. Och släkten, både på min och Sven-Arnes sida. Och goda vänner. Här är några enstaka bilder från den långa, fantstiska dagen.
27 augusti
Ännu mer förberedelser
Maria och Julia kom med morgontåget från Nykvarn och hela dagen har vi pyntat, dukat, fixat och donat tillsammans. Efter skolan dök Anna-Sarah upp tillsammans med Anna och Malin och började med blommorna. Mamma och pappa kom med spettekakan och wienerbröden som pappa har bakat, Hilda har ordnat med grönsaker och något skrivarbete som vi inte fick titta på. Kvällen har avslutats med att hela vår stora familj har ätit korv med bröd hemma hos oss.

26 augusti
Förberedelser
Packning inför resan
Packning av grejor som skall med till kyrkan
Städning i lägenheten
Strykning av skjorta till brudgummen
Tvättning av bilen
Snabba meddelanden till jobbet till följd av eftermidddagens möte
... nedräkning med andra ord.

25 augusti
Fickparkering
"Du parkerar som en gud", sa jag till Sven-Arne när vi stannade på Commerce idag. Och jag menade det! Sen kom jag ur bilen och såg målningen. Nåja, you can't win them all.

24 augusti
Fyra...
... dagar till bröllopet och fyra månader till julafton.
Vi har äntligen fått tag på kökshjälp - Verna och Henry kommer. Tusen tack för det. Nu kan jag äntligen andas ut, efter säkert trettio telefonsamtal.

23 augusti
Olympiska spel
Tresteg och höjdhopp gav svenska guldmedaljer i går vilket fick mig att leta upp denna bild. Stämmer kanske inte på Stefan Holm som ser ut som en pygmé jämfört med sina konkurrenter men desto mer på Christian Olsson.


22 augusti
Teori och empiri
Vi har resonerat några dagar om servettbrytningar och hade i princip bestämt oss. Så provdukade vi på köksbordet för att vara säkra på vilken servettbrytning som var snyggast. Det praktiska testet gav ett annat resultat än det teoretiska resonemanget - där ser man vitsen med att vara empiriker! Kan också tala om, efter ett annat empiriskt test, att det går utmärkt bra att se på OS och vika servetter samtidigt.

21 augusti
Vad bjuder man på...
.. när man får oväntat besök?
Anne - Ann-Ewa alltså - kom på besök lite hastigt och plötsligt idag. Vi var precis på väg till Karstorp för att lyssna på Heaven 2004 så Anne följde med. Väl där insåg vi att det var bra musik och ville gå in, Sven-Arne och jag. Vi bommade pengar av barnen, skickade hem dem och gick in.

(Och svaret på frågan vad man bjuder på är makaroner och köttbullar)

20 augusti
Ljud i kvällningen
I morgon är det Heaven 2004 i Grytan i Karstorp, på samma ställe som Gyllene Tiders konsert för någon månad sedan. Vi hörde musiken på väg hem från jobbet och vände tillbaka och gick dit och lyssnade en stund. I kväll har vi balkongdörren öppen och hör ända hit hur de övar. Hemtrevliga ljud, faktiskt.

19 augusti
Gallprovokation
För säkerhets skull har jag gallprovocerat idag. Jag måste ju veta före Italienresan vad jag tål och inte! Alltså har jag ätit toscakaka, smakat på Sven-Arnes blåbärspaj med grädde som han tog till dessert i matsalen, provsmakning av nästa lördags dessert, fått en chokladbiskvi till kaffet och så, som kronan på verket, tre smörgåsar med salami i kväll.
Överlever jag natten så känner jag mig säker.

18 augusti
Obesvarad kärlek
Jag älskar cyklamen. De är vackra, har underbara färger och gracilt växtsätt. Tills vi tar hand om dem. Den här har vi haft i två veckor.

Jag har magont idag också men det var inte gallsten, sa doktorn när han ringde idag. Latmasken tar sig många konstiga uttryck men kan hållas i schack med hjälp av Voltaren.

17 augusti
Halt och lytt
I natt fick jag så ont så att jag funderade på testamente och vad jag ville att det skulle stå på min gravsten. Jag har varit på vårdcentralen och doktorn sa att antingen var det gallsten eller så var det inte gallsten. I morgon ringer han om han har kommit på vad det var för fel på mig. Ont gör det och jag rör mig inte många steg i taget.
Undrar förresten hur pass bra han var i anatomi. Stetoskopet tog han och lyssnade mitt i magen, hallå, hjärtat sitter högre upp! Och när han pratade om gallan så frågade han om jag hade ont i axeln?

16 augusti
Tillbaka i grottekvarnen
Ja, så mycket grottekvarn kan man ju inte kalla det när man dels tycker om sitt jobb och sina arbetskamrater och dels skall ha semester igen om två veckor.

Jag fick Post idag. Ett Riktigt Kuvert med Riktiga Frimärken och Handskriven Adress. Det var en present från Arne för att jag blev besökare nummer 55.000 på hans hemsida.

15 augusti
Söndag
På förmiddagen gick vi till kyrkan tillsammans med Maria och Per-Erik. Det var konfirmation så vi var inte på själva gudstjänsten utan vi stegade församlingssalen och räknade bord och diskuterade med vaktmästaren. Nu har vi ganska god pejling på hur borden skall stå under kaffet och middagen.

Dagens middag blev kycklingfilé med cocos- och honungssås, couscous och sallad. Och så jordgubbsfromage till dessert. Sanna sa att jag hade glömt något och det tog en stund innan jag kom ihåg att jag hade lovat henne maränger... Fast det gjorde inget att marängerna dröjde för de gick åt allihop ändå.

Lägenheten är till salu. Om någon är intresserad och hostar upp 25 lakan så är den din. (Lägenhetspriserna i Skövde är inte de samma som i storstäder har vi förstått)
14 augusti
Gäster
Maria, Per-Erik och deras tre barn kom på visit idag. Vi har gått igenom bröllopsförberedelser och eftersom de är bröllopsproffs så har de kommit med massor av goda råd och ideer. För den som behöver stöd och vägledning vad gäller hur en bröllopsmiddag skall arrangeras och ordnas så kan jag rekommendera er att konsultera min syster med familj!

13 augusti
Vem är jag?
Jag försökte lägga till kusin Jonatan på min msn-lista idag. Dock trodde han inte på att jag var jag ety jag heter Karin annars och Anna Turbo på msn. Nu har jag berättat vad hans mamma heter i andranamn och vad hans systers och pappas namn betyder och vad pappa hette tidigare och om när Bolle opererades. Duger inte det så vet jag inte vad.

12 augusti
Frågor om bröllopet
Jag fick ett desperat meddelande från Ann-Ewa idag. Nävisstnä... Ann-Ewa vill inte kallas Ann-Ewa utan Anne. Jag försöker programmera om mig men det är svårt. Ann-Ew... Ann-E... Anne. Nu sitter det kanske. I fortsättningen om jag pratar om Anne så är det Ann-Ewa. Pratar jag om Ann-Ewa så är det också hon. (Var det där komplicerat så kan jag förklara en gång till)

Jag fick ett desperat meddelande från Ann-E (...hålla handen...) Anne idag. Hon undrar om vi tvunget måste gifta oss precis när det är GP-final i speedway i Göteborg. Tyvärr, Anne Panne Pö, det blir den helgen trots speedwayen.

Och med tanke på barn. Lille Elias finns förevigad på film hos kusin Bolle. Ett litet skrattande glatt knyte som vi fick på film idag. Det tog dock en faslig tid att ladda ner filmen av någon anledning men det var det värt.

11 augusti
Solen glimmar blank och trind...
... vattnet likt en spegel.
Anna-Sarah kom tillbaka idag efter ett besök hos Malin och några dagar hos sin pappa. När hon kom bredde vi smörgåsar och åkte till Vristulven för att slåss med getingar. Middagen blev kycklingfilé med couscous. Inga grönsaker till för vi hade skruvat ner temperaturen i kylen för lågt så både tomater, gurka, sallad och paprika var fruset.
Lite av vattenmelonen gick att rädda så det blev sallad med päron och mynta till dessert.

10 augusti
Sommaren är kort
Och inte nog med att den är kort - idag borde den ha varit kortkort! Det var varmt som attan idag. Klockan 8 i kväll hade Göteborg 27 grader enligt SMHI:s sida och det var väl tillförlitligt. (Vår termometer ligger på en metallplåt och ljuger som en häst travar när det är sol på södersidan)
Vi köpte kostymen på Ekbergs, beställde frissatid och sen skyndade vi oss iväg och kastade oss i Vättern. Allt jag tidigare sagt om att Vättern är svinkallt återtages härmed. Det var säkert 24ºC och blev väl ännu varmare när vi hoppade i.

9 augusti
Utflykt
Vi har lämnat av Hildas grejor där de skulle vara och så tänkte vi fara till Ekbergs för att köpa en kostym till Sven-Arne. Det är på samma håll så det var ju fiffigt att ta på samma gång. Till vår förvåning hade Ekbergs stängt måndagar - där fick vi för den uträkningen! I stället har vi badat både i en liten tjärn på Hökensås och i Vättern. Samt tittat i kyrkor och ätit lunch och glass i Hjo. Har man semester så har man.

I Hjo såg jag ett anslag med texten
"Lägenhet uthyres. 2 rok, havsutsikt."
Havsutsikt i Hjo??? Hur högt är det huset?

8 augusti
Sommarsöndag
Det var 30,7° varmt i Göteborg idag. Det var meningen att Hilda skulle åka till Liseberg - det kanske var tur att hon lät bli?
Under tiden har Sven-Arne och jag suttit i lugn och ro i skuggan framför lägenheten och gjort av med 30 tusen, det får väl räknas som en bedrift! Grannen på hörnet, han med dalmatinern, skall flytta och vi köpte deras lägenhet. Det är inte så mycket impulsköp som man kan tro. Vi har tittat på den lägenheten tidigare och tänkt att skall vi flytta så är det till den. I mitten av oktober flyttar vi in.

7 augusti
Sommarlördag
Anna-Sarah åkte till Malin som fyllde år. Hilda åkte till sin mamma redan i går, det glömde jag nämna då. På tu man hand åkte jag och Sven-Arne till Torsö och badade bland getingar och andras vilda barn. På hemvägen åkte vi förbi Anders och hejade lite hastigt.
På det hela taget en dag som slutade bättre än den började.

6 augusti
Nya bestyr
Idag har vi varit på stan en sväng. Vi har både beställt vigselring och brudbukett. Samt fikat på Rådhuset.

5 augusti
Hemma igen
Barnen sattes på tåget, tälten plockades ner och alla tusen tingen packades in i bilen. Sven-Arne köpte is i fiskaffären och när barnen hade farit vadade vi ut i "vår" badvik och plockade blåmusslor.

Vi stannade till två gånger och badade på hemvägen, samt fikade i en enslig klippskreva högt uppe på ett berg utanför Grebbestad.

Kvällen gick snabbt med sysslor som att få tvätt till tvättmaskinen och sopor till tunnan och Anna och Annika till sina föräldrar tillsammans med rätt packning och nykokta, egenhändigt fångade musslor till magen.

Summa summarum: Veckan vid havet har gått fantastiskt bra. Det är underbart trevligt att ha fyra tonårsflickor med sig när man skall semstra. Eller så var det just de här fyra flickorna som var underbara att ha med sig - det kan vara så det var.


4 augusti
Hemma igen
Varje morgon har vi samma procedur. Bord och stolar som har stått under tak på natten ställs utanför tältet. Duk på bordet, koppar och fat och bestick. Vi kokar kaffevatten på gasolköket, köper nybakat bröd i affären och dukar. Juice, bröd, ost, salami, flingor, yoghurt, mjölk och kaffe.
Idag hann vi precis fixa allt klart när det började regna. På trettio sekunder blankt var alltihop i förtältet. På bilden är det dock inte frukosten vi äter. Man har inte pasta och korv till frukost, serru.
Efter lunch gick vi på utflykt tillsammans med Hilda och Annika och senare gick vi alla sex och kollade på akvariet på Tjärnö marinbiologiska observatorium.
Och på kvällen kom våra synnerligen kära vänner Tolle och Zurra och bjöd på fika.

3 augusti
Duschbekymmer
När vi for hemifrån var neccesären fylld med schampo, tvålar, tandkrämstuber, borstar och kammar. Nu är den nästan tom. Jag vet vilken av flickorna som är mest misstänkt men jag säger inget. Jo, jag säger rätt så mycket när jag själv står i duschen och har lagt i mynt för varmvatten och inser att jag inte har något att tvätta mig med. Hon som lånade grejorna kan dock inte höra mig medan jag står i duschen så det hjälper inte att muttra.

Jag och Sven-Arne tog en kvällspromenad över ön och såg kvällsljuset vid Tjärnö Marinbiologiska.
2 augusti
Strömstad
Vi hade fundering på att fara till Kosteröarna idag men vädret såg ut att bli lite halvkasst, eller rättare sagt helkasst. Vi for till Strömstad i stället och det var mycket trevligt det också.
På campingen har flickorna ägnat mycket tid åt att spela badminton. Till och med rundbadminton med två rack... På bilden syns förresten det andra tältet. Vi hade med oss det stora gamla sexmannatältet och ett litet kupoltält som jag och Sven-Arne sov i. Det stod lite diskret bakom det stora. En nackdel med placeringen var att Anna-Sarahs kvällsföreläsningar för stackars Anna hördes väldigt väl. Vår enda tröst var att Anna hörde dem ännu tydligare.

1 augusti
Fortsatt badväder
Det är fortfarande soligt och varmt - men lite mer moln idag. Det är inte så dumt det heller.