Kära dagbok...

Till mars Till maj
30 april
Valborg
Jag känner mig lite sliten för jag har jobbat ganska mycket på sistone. Mitt på eftermiddagen hade hjärnan slutat arbeta så då stämplade jag ut och gick hem. Jag hämtade Ann-Ewa i Mariestad och på kvällen kom Inger, Bosse och Leif. Vi grillade på innergården, där är visserligen inte sol men vindstilla, och så avslutade vi med marängsuisse i soffan (Man. Skall. Inte. äta i soffan men det här var en del i umgänget så då må det väl vara hänt).

Vi har skrattat mycket, inte minst åt hur man skall vika en flagga. Vi har inte så stora krav på våra nöjen.

I morgon skall vi hjälpa Anna-Sarah att flytta och sen åker vi på vår romantiska helg i Örebro.

29 april
Sonja
Vi har varit ett radarpar, Sonja och jag.
Hon hade båset bredvid mig på administrationen
och när jag flyttade till Planeringsenheten kom hon också dit.
Ganska snart började vi i samma kör och på den vägen var det.
Vi sjöng ihop och vi skrattade och grät, mest skrattade.
Vi pratade om karlar och barn och mat.
Hon stöttade mig när det var tungt med skilsmässa och barnen,
jag stöttade henne när hon var på akuten och på Hjärt-IVA.

En helg var vi i Stockholm på Mamma Mia,
vi gick promenader på Söder
och jag jagade runt hela frukostmatssalen
för jag hade gett mig sjutton på
att det måste finnas wienerbröd någonstans.
Hon var med på vårt bröllop
och hon ordnade en väldigt avancerad möhippa åt mig...
dock fick jag ont i magen och den fick ställas in.
Vi åkte till Hamburgsund för att se när Sonja spelade friluftsteater
och hon och jag har hjälpts åt
med både julfester och förstaaprilskämt och glöggmornar.

Några gånger hade vi tjejkväll, hon och jag och några till.
Det talades till och med om oss i Radio Skaraborg,
hur vi hade suttit vid Vätterstranden
med ljuslyktor som ett skydd mot omvärlden.
Inne i vår ljusgård åt vi delikatesser
och drack gott vin och hade det bra.

Vi har jämfört varandras lunchlådor i flera år,
vår yoghurt och Sonjas falukorv,
jag känner igen hennes sätt att öppna dörren,
jag kan hennes inloggnings-id och hennes flex-id
och jag vet hennes skostorlek i förhållande till min.

Och idag jobbar Sonja sista dagen före pensionen.

28 april
Göteborg
Jag var i Mölndal på möte. Sven-Arne var på Sahlgrenska på ett annat. Strax efter fyra träffades vi på stan och gck till Kronhusbodarna för att ta en fika ihop innan tåget skulle gå hem. Det ligger en cache precis vid Kronhusbodarna. Den tog vi innan vi skulle åka hem och så här skrev jag i loggen på geocaching.com:

"För drygt femtiofem år sen bodde en liten pojke i höghuset
strax norr om lekplatsen. Lägenheten var en tvåa, pappa
jobbade på tryckeriet i samma hus, mamma var hemma och
skötte pojken och hans lillebror som var två år yngre.
Pojken älskade skattkartor. Ibland ritade han spårvägskartor
och ibland drömde han om att hitta hemliga skatter som i
sagorna. Göteborgs Handels och sjöfartstidning hade sin
redaktion några kvarter bort och en dag fotograferades
den lille pojken när han satt i sandlådan vid Kronhusparken.
Bilden användes som illustration i tidningen.

Och då blev plötsligt nu. Lekplatsen är borta. Likaså
tryckeriet, tidningen och föräldrarna. Lillebror bor i
Mölndal och storebror geocachar numera med Skövde som
utgångspunkt.

Kanske ligger tidningsartikeln på vinden bland andra gamla
saker, annars har den med tiden försvunnit."


27 april
Virus
Svinpest grasserar i Mexico. Det är dock inte det jag har utan vanlig förkylning.

När Sven-Arne kom hem åt vi middag på altanen. Ugnsstekt falukorv och potatismos blev det - vem törs lita på sitt smaksinne när man är förkyld? - och så fick vi lite semesterkänsla och tog fram kortleken. Vi spelar i princip bara kort på altanen och när vi tältar.

Jysk-reklamen kom idag. Jag satt och bläddrade i den när jag åt lunch. Det finns ett partytält på 4x6 meter. Något sådant har vi inte. Annars har vi nog alla modeller, från stativtält och bågtält till festivaltält och strandtält. Nu är det inte långt kvar tills säsongen startar.

26 april
Hemåt det bär
På väg hem från Karlstad fick vi för oss att det inte går att fika om man inte ser vatten. Alltså åkte vi till fästet av Torsöbron. Och när vi ändå var där kunde vi lika gärna åka över. Det slutade med att vi la ut en filt på den gamla ångbåtsbryggan vid Skeberga. Sämre ställe kan man vara på när det är vindstilla och solen skiner.

Jag är dunderförkyld och nu är jag inbokad tre dagar i rad i Göteborg. Som det känns ikväll så blir det möjligen två om ens det. Jag skall hasa i säng nu och försöka kurera mig.

25 april
Karlstadlördag
Jag målade ett köksbord till Hilda i samband med att hon skulle flytta till Karlstad för ett par år sen. Hon har sagt i förbigående att det börjar bli dåligt och idag har det slutligt gjort sitt. Vi åkte till Gengåvan och hittade ett nästan identiskt bord, med två utdragsskivor. 175 kronor kostade bordet. Dessutom köpte vi av bara farten en ny skrivbordsstol. Den kostade femton kronor.

Så fick Jocke ta min GPS och Hilda Sven-Arnes. Vi guidade lite i början, men snart tog de täten och vi följde snällt med. Två GPS-er för sällskapet funkade alldeles utmärkt, tackar som frågar. Särskilt som jag är förkyld och Sven-Arne känner av sin allergi och vi hade fullt upp med att snyta oss. Elva kilometer gick vi, innan vi var nöjda och åkte hem. Eller Hilda var nog nöjd lite tidigare men hon fick följa med ändå. Jag tror att vi har sålt in geocaching ganska bra till henne och Jocke.

Vi stannade ganska länge i Mariebergsskogen. Vi hade picknick, gick i skogen och över spänger vid fågeludden och stannade och lekte en stund i sinnenas park. Den är väl värd ett besök. Man måste inte ha barn med sig, det räcker med en god portion barnasinne.

I kväll har vi bytt köksbordet och ätit pizza i Hildas lilla kök. Nu halvsover de andra framför teven och jag skall skriva loggarna för de tjugo cachar vi tog under utflykten.

24 april
Karlstad
Efter jobbet packade vi in grejorna i bilen och åkte iväg till Hilda som har bjudit oss till Karlstad över helgen. Sex cacher tog vi längs vägen. När vi kom fram hade Hilda gjort middag. Linssoppa och världens godaste vitlöksbröd. Brödet åt vi upp innan Jocke kom, tala inte om för honom att vi har slukat alltihop.

Det är en artikel i senaste numret av Amelia där min syster Maria och hennes Per-Erik är med. De leder äktenskapsskolor i Södertäljetrakten och Amelia hade en artiken om att våga gräla. Tror jag, jag köpte tidningen på vägen upp, men jag har inte hunnit läsa den än.

23 april
Virrpannapunktcom
På förmiddagen tog jag med mig 114 sidor stapeldiagram och en kopp kaffe och satte mig på uteplatsen vid mitt kontor. Dessvärre glömde jag att sätta emellan dörrspärren så dörren gick i lås bakom mig. Jag drack mitt kaffe i lugn och ro, njöt av solen och arbetade med mina tabeller, men till slut fick jag för skams skull knacka på Pärs fönster så att han kunde släppa in mig.

På eftermiddagen tog jag med mig nytt kaffe och gick ut och satte mig på samma innergård tillsammans med Lars från städet. Pär följde med och egentligen var det hans fel för den gången var det han som gick sist. När vi hade pratat klart fick vi ringa till Roland i postsorteringen och han släppte in oss alla tre.

I somras köpte jag en jättebra kamera. Den har gått sönder så jag letade med viss möda upp var den var köpt. Morsning och goodbye, den är köpt på Kameraexperten. Då, när vi köpte kameran, kändes det som en bra idé...

22 april
I flygande fläng
Nu har jag skrivit flera olika varianter på dagens inlägg. Inget av dem speglade riktigt dagen. Dagen har varit bra och trevlig, men kanske lite lång, kan jag konstatera nu i efterhand. Först jobb en hel dag, så en sväng till kyrkan för att fotografera folk, och så avsluta alltihop med sångövning på stan.

På tåget i morse satt jag och lyssnade till Kyrie med Oslo Gospel Choir. Den är så mäktig!

21 april
Vilken dag!
Jag och några till skulle på möte i Göteborg idag och från Falköping hade jag sällskap med Ulla. Stadsteatern, det visste vi var det låg, både Ulla och jag. På spårvagnen från stationen hamnade jag bredvid en herre i hatt. Vi pratade så jag glömde att vi skulle stiga av vid Kungsportsplatsen förrän Ulla hojtade, lite för sent för att vi skulle hinna av. Vi fick följa med till Valand och gå tillbaka därifrån. Vi var fem minuter tidiga så jag ringde till Kerstin för att fråga om hon hade långt kvar.
Jag står här utanför restaurangen, sa hon.
Ajdå, Storan och Stadsteatern är inte samma sak. Vi skulle inte till Kungsportplatsen utan till Götaplatsen.
Vi frågade en trevlig hantverkare som stod där, för att vara säkra på vart vi skulle.
Däråt, sa han och pekade neråt stan. Ser ni huset med svart tak? Det är precis bortom. Vi promenerade, det var inte så långt. Men ... Gustav Adolfs torg? Där var Stadshuset och en massa andra stora byggnader .. men var var teatern? Vi frågade en kvinna vi mötte.
Däråt, sa hon och pekade på det hållet vi nyss hade kommit ifrån.
Vi tog det säkra för det osäkra och åkte femmans spårvagn. Vi borde ha stigit av vid Valand men vi åkte en hållplats för långt.

Jag blev ordentligt uppvaktad av min drömprins i morse. Fina bredda smörgåsar på sängkanten, blommor, levande ljus och paket. Jag fick en romantisk weekend (nästa helg) och fyra skivor med köpemusik. Just nu lyssnar jag till Marcel Duprés skiva. Det fantastiska stycket som vi hörde i kyrkan på långfredagen hette The way of the cross, opus 29, och satsen var Jesus is nailed to the cross.

Kaffe på sängen, en rolig dag i Göteborg, dofter från köket, båda döttrarna har ringt och Maria har skickat en köpeskiva med klassisk italiensk musik. Kan en födelsedag bli bättre?

20 april
Måndag
Idag har jag arbetat. Jajamensan. Halv åtta var jag på jobbet och halv fem gick jag hem. När jag kom hem satte jag mig med laptopen i knät och fortsatte jobba. Nu är klockan halv tio och jag är rätt nöjd med min insats.

Sven-Arne pysslar i köket i kväll. Det är ljuv musik i mina öron.

19 april
Andra söndagen i påsktiden
Några bilder från dagens kyrkfika.

18 april
Lördag
Vi tog en sväng i Timmersdala. Vi hade några cachar kvar i MIL-serien som vi ville ta. Elva blev det sammanlagt innan vi åkte hem.

För en del år sen såg jag ett blogginlägg där någon refererade ett jobb i Norge.
"Jag blev inte utskälld en enda gång - inte vad jag vet i alla fall" stod det. I kväll har vi sett Mannen utan minne, en finsk komedi. Jag tror att det var en komedi i alla fall. Inte ett leende i hela filmen, men där fanns en vemodig värme som man bara måste älska.

17 april
Musik
Gudstjänsten i kväll handlade om att vara älskad och duga. Bland annat sjöng vi
"Du vet väl om att du är värdefull
att du är viktig, här och nu,
att du är älskad för din egen skull
för ingen annan är som du"

Så sant som det är sagt.

På jobbet lånade jag nästan en GPS idag. Eller inte idag, vi skulle låna den nästa helg när vi skall till Karlstad. En bekant har en Garmin Colorado för att hitta till tornet han skall sitta i när han jagar älg - hur svårt kan det vara att hitta till samma torn varje år? - och den var vi nära att låna som sagt. Men han sa ifrån på skarpen att vi inte fick sabba koordinaterna till älgtornet, må grannens tvillingsöner få trumpeter i julklapp om vi tog bort dem, så vi bugade djupt, tackade för erbjudandet och backade ut i kulissen. Det blir roligt att geocacha med Hilda och Jocke ändå, utan en extra GPS.

16 april
Förvirrat
Jag har hållit på med krångliga inlämningsuppgifter de sista dagarna. Jag är inte säker på vad det är jag skall göra eller hur det skall göras. Jag har dålig överblick och jag skulle behöva gå en extra kurs för att behärska det. Det går säkert att lära sig programmet men jag har inte kommit dithän än och nästa vecka skall det vara klart. I går muttrade jag i mail och snabbmeddelanden så att Fredrik ringde upp mig.
"Skärp dig, kärring!" röt han i luren. Jag skrattade så att jag skrek.

Sven-Arne skulle ringa några samtal i kväll och letade en stund efter mobilen. Till slut tog han den vanliga bärbara telefonen och ringde till den. Så stod han med båda i handen en stund - och så försvann den bärbara. Han hittade den på sin plats i hållaren. Då hade han hunnit lägga ifrån sig mobilen en gång till...

15 april
Det löser sig
För längesen bestämde jag och mina syrror att vi skulle måla husen i Furutorp vid Kristi Himmelsfärd, i samband med att syrran fyller femtio. Från fredag kväll till kommande torsdag skulle vi vara där tillsammans med de svågrar som hade tid. Så bytte jag jobb och uppdaterade almanackan med en massa ledningsgruppsmöten. And guess what - just den veckan var det två dagars internat, PLUS bostadsrättsföreningens årsmöte.

Så flyttades internatdagarna och i kväll på sammanträdet i bostadsrättsföreningen flyttade vi årsmötet en vecka. Tänk vad bra det kan bli till slut.

14 april
Tisdag
Först två telefonmöten, så tåget till Göteborg för ett eftermiddagsmöte. På tåget hittade jag en kam och en spegel. En dålig hårdag är bara förnamnet, jag såg ut som en häxa. Det första jag gjorde när jag var säker på telefonmottagningen var att ringa Frisören Sören och beställa tid. Lugn, Karin, två dagar så ser du inte ut som att du har varit på Blåkulla.

När jag slutade för dagen följde Anna-Sarah med på tåget till Skövde. Vi bestämde att vi skulle köpa en kopp kaffe på stationen innan vi åkte. Hon tog nån sort med vanlj och grädde och vad det var. Jag tog en espresso.
Tag en dubbel, sa Anna-Sarah, de är jättesmå.
Jag inser efteråt att hon sa det för att straffa mig för den var hemsk. Jag tror att den lilla koppen innehöll en veckoranson kaffe. Den räckte till Falköping och frågan är om jag kommer att kunna sova i natt.

13 april
Annandag påsk
Vi åkte till Timmersdala tillsammans med Lena och Lars.
Det är den Lenan som jag lunchade med härom dagen och den Larsen som hon är gift med. Vi har powercachat idag. Det kanske inte är så mycket power för andra, men för oss var trettio på en dag rekord. Vi gick dryga 12 km, det kanske inte heller var så mycket, men terrängen var tuff så det känns ordentligt i benen. Dagen igår var inte så lyckad så det var bra att trötta ut kroppen ordentligt.

En rolig och bra dag på alla sätt. Precis vad jag behövde.

12 april
Påskdagen
Jag har skrivit ett par olika inlägg men vem skulle vilja läsa dem. Återkommer en annan dag.

11 april
Påskafton
De senaste månaderna har man kunnat samla stickers på Coop här i stan. Samlar man tillräckligt många kan man köpa knivar eller bestick till ett väldigt bra pris. Jag har samlat som en tok och fått ihop åtta omgångar bestick och två köksknivar. Vad butikspriset på det skulle ha varit törs jag inte ens tänka på. Sven-Arne har stilla accepterat att jag har samlat stickers - men han har envisats med att kalla dem "snickers". Varje gång har jag rättat honom utan att det har hjälpt och för några veckor sedan exploderade jag. Snälla nån, han VET att det heter stickers, kan han inte bara försöka säga det i stället för att spela dum?

Efter frukost idag bytte vi påskägg.
Sven-Arne hade gjort en matteuträkning som jag behövde för att hitta ägget. Jag är en matematisk oskuld så han fick ge mig en extra ledtråd innan jag fattade något, men till slut hittade jag den ändå. I ägget hade han lagt snickers. Han är rätt rolig, min drömprins.

Hans eget var en multicache som kanske var en halvmil lång, en lagom förmiddagspromenad i det fina vädret. I hans ägg hade jag lagt tre geocoins som jag hade beställt. Det skall bli spännande att följa deras färd.

10 april
Långfredag
Först sjöng vi i St Matteus och sen i Sta Helena. Det var mäktigt. Långfredag är en sån dag när man får sjunga riktigt långsamma och klangfulla psalmer. När man dessutom sjunger två gånger samma dag så hinner man bli trygg med sångerna och låta dem sjunka in.

Kantorn spelade ett orgelstycke som inte liknade något annat. Vi satt på körplatserna precis framfår orgeln och hade allt ljudet rakt in i oss. Jag trodde att stolarna skulle lyfta! Det gick inte att hålla tillbaka tårarna för det var så mäktigt. Enligt programmet var det ett stycke av Marcel Dupré. Jag har kollat på Youtube, men jag hittar inte något som låter som det. Jag har för säkerhets skulle mailat till vår kantor så att han får vägleda oss. Jag återkommer när jag vet vad det hette.

Jag inser just att vi glömde bort tranedan, så går det när man inte har barn i huset! I vanliga fall har barnen hängt upp en strumpa på skärtorsdagskvällen innan de har lagt sig och på natten kommer tranan och lägger i något i strumpan. Men i år som sagt hade vi inga barn i huset så då föll det ur minnet. Nu i kväll har jag gömt Sven-Arnes påskägg. I morgon efter frukosten skall han få börja leta upp det.

9 april
Skärtorsdag
Jag hann med att göra klart det som jag hade satt som pensum idag. Det kanske underlättade lite att det var så många andra som hade ledigt, jag kunde koncentrera mig på mitt eget arbete. Strax efter tre var jag trött på mitt jobb och mitt rum. Jag har visserligen massor av arbete som kan göras men orka starta något nytt på skärtorsdags eftermiddag! Jag stängde av datorn och gick bort till Sven-Arnes korridor i andra änden av sjukhuset. Sven-Arne hade supporten så det tog en timme till innan vi kunde gå hem.

Men nu är det helgdagskväll. Vi har limoncello och hasselnötsbiscotti hemma. Det kändes som en bra början på påskfirandet.

8 april
The winner takes it all
... spelar de på teven just nu. Färjestad har vunnit hockeyn och jublar på isen. Finns det något ofräschare än en hockeyspelare som nyss har tagit av sig hjälmen? Det skulle i så fall vara en skidåkare i elitklass som kommer i mål efter ett vasalopp, möjligen.

Jag åt lunch med Lena idag. Jag blir så glad så glad när jag träffar henne, solstrålen från Hjo. Det är få dagar när vi inte har haft Messenger-kontakt, men inte är det som att ses. På annandan skall vi ta igen det och ägna oss åt geocaching tillsammans med våra drömprinsar.
Har jag sagt förresten att geocaching har skapat nya verb?
Att cacha är ett sådant.
Och waypointar och hintar och coins och travelbugs...
Och att diskavra. Det är nog det värsta ordet. Diskavra. Det betyder helt enkelt att man har hittat ett coin utan att ta det.

7 april
Ståndaktighet
Jag var i Mariestad idag, det var ett litet tag sen. Jag tog en snabb vända på stan efter mötet och gick in på Brödboden för att köpa påskbröd... men där fanns en massa annat frestande! Med stolthet kan jag dock meddela att jag övervann min hotande medvetslöshet och tittade inte ens på bakelserna när jag köpte knäckebröd.

I kväll har vi varit i Ekedalen för Jakob har just fyllt år. Potatismoussaka och marängparfait fick vi. Tack snälla, det var jättegott!

I morgon skall jag till Falköping på förmiddagen och sen skall jag äntligen luncha med Lena. Det var längesen vi sågs så det ser jag fram emot.

6 april
Empiriskt test
Vi hade några äggvitor i kylen och några praliner från en Aladdinask i skafferiet, de där sorterna som alltid blir kvar till slutet för att ingen gillar körsbärslikör eller rom. Jag bestämde mig för att göra maränger, så där fina som de gör på konditorier, fluffiga med chokladrippel i. Så jag vispade marängsmet, smälte praliner i mikron, blandade ihop allt lite hastigt och ställde i ugnen. Nu har det gått en kvart och jag säger bara en sak:

Don't try this at home, folks. De flyter ut och ser för närvarande ut som om jag har hällt sockerkakssmet på plåten. Hoppas att de smakar bättre än de ser ut.

5 april
Kinnekulledag
Vi åkte mitt på föörmiddagen. Fjorton cachar på Kinnekulle blev det idag. Gospelkören hade konsert i kväll i Kinne-Kleva. Vi var leriga och smutsiga och fick byta om bakom kyrkogårdsförrådet.

Konserten gick bra. Det var roligt att sjunga och ganska mycket publik. När vi åkte hem hann vi ta en cache till, och på ett annat ställe såg vi två älgar i skymningen, precis vid vägen.

4 april
Vårlördag
I går letade jag upp telefonnumret till blomsteraffären i Vittsjö (jag försäkrar, det är en bedrift...) och beställde blommor till mamma för leverans idag, ety hon fyller åttiotvå. På eftermiddagen fick jag tag på henne i telefon och vi kunde prata riktigt länge. Det blev jag glad för.

I övrigt har det varit en fantastiskt skön dag. Jag har planterat penseér och gjort i ordning växter som har varit rotslagna över vintern och Sven-Arne har gjort i ordning rabatter och räfsat gräsmattan. När vi var klara tände vi grillen. Karré, bakad potatis och kall sås. Såsen gjorde vi på turkisk yoghurt och nyponmarmelad. Det låter väl skumt men det var riktigt gott.

3 april
Fredag
Äntligen fredag. Eller Redan fredag. Jag vet inte vad jag tycker. Jag är trött som bara den och jag orkade knappt arbeta klart innan jag gick hem. Samtidigt har veckan bara rusat iväg och jag har inte hunnit det jag hade tänkt mig. Men nu som sagt. Nu är det fredag. Solen sken när vi kom hem. Vi fixade maten snabbt och enkelt och satte oss i trädgården på solsidan.

Jag gjorde entrérätt efter ett recept vi fick på chokladprovningen.
Hackad choklad (jag tog hälften hallonchoklad och hälften chilichoklad, av den enkla anledningen att det var det jag hade hemma).
Hackade cachewnötter
Hackad salladslök
Hackad chili (jag tog bara lite, det var ju faktiskt chilichoklad)
Blanda ihop och pressa över lite lime
Rulla in i parmaskinka och lägg på en salladsbädd
Ringla över lite fin salladsolja

... och det var jättegott, kan jag tala om.

Och så åt vi paj, vi hade den i frysen och den var bara att värma. Det skall vara lite lättvindigt när det är fredagkväll. Rött vin, fågelsång och det långa objektivet på kameran. Det är fredag på riktigt.

2 april
Karantän
Ett sent och jobbigt samtal med en dotter i gårkväll, mardrömmar i natt, mycket att göra på jobbet och så sammanträde i kväll. Nu har jag uppdaterat MSN och den startar inte som den skall. Det är nog ett tecken på att jag bör vara i karantän.

1 april
Choklad
Jag var på chokladprovning i kväll. Tio olika sorters choklad, ett glas vatten och några äppleskivor. Lärorikt och roligt! När jag kom hem fick Sven-Arne och Hilda smaka på det som fanns kvar. En av chokladsorterna luktade tobak. Det visste inte Hilda för hon har aldrig känt den lukten. Sug på den.

Min nya laddare till datorn kom idag. Lycka är att starta upp en laptop som har stått stilla i en månad.

Till mars Till maj