Kära dagbok...

Till april Till juni
31 maj
Pingstdagen
Vi har varit gudstjänstvärdar den här helgen. Jag var nattvardsassistent idag. Vill du ta bröd eller vin? frågade Stefan. Bröd, sa jag genast, tacksam att få välja. Stefan delar brödet så fort så jag har svårt att hinna med. Delar jag brödet bestämmer jag takten och hinner känna i hjärtat vad jag säger och gör. Det är en speciell glädje att vara nattvardsassistent, det vet den som har provat.

Efteråt åkte vi till kyrkogården i Tidaholm och när vi ändå var i bilen tog vi en vända på Hökensås. Vi hittade en underbar badsjö där vi fick solsida, egen brygga och tillräckligt lång strandbit för att kunna bada i födelsedagskostymen. Vi hade med oss engångsgrill, korv och fika. En underbar eftermiddag. Jag hade kunnat vara ordförande i Föreningen För Badkrukor Och Andra Fegisar men de senaste åren har jag faktiskt tuffat till mig och badat sjöbad i maj. Jag är förvånad själv.

30 maj
Väck barna
Det var en gång en man som hade varit ute och firat ordentligt med grabbarna. En riktigt blöt och sen kväll hade det blivit. Han bullrade hem, törnade i säng och somnade som en stock. Framåt småtimmarna vaknade han med en sturpe som ett sandpapper. Det här var på den tiden när kvinnor skötte hemmaservicen, så han väckte sin fru och hon gick och hämtade ett stort glas kallt vatten. Han drack begärligt och utbrast
"Åh, vilket gott vatten! Väck barna!"

"Väck barna".
Det är som ett ordstäv hos oss när vi släcker törsten.

I dag har det varit varmt. Vi har fixat lite på trädgården, planterat nya blommor på innergården och grävt om komposten och njutit av försommarvärmen. Framåt kvällen grillade vi haloumi och lax och åt i solnedgången. Haloumi är ganska salt och romsås också. Vi satt på innergården tills myggorna blev våldsamma. Jag hade hunnit dricka saft innan vi gick ut. Jag kollade drickabacken och hittade en grape tonic som Sven-Arne fick.
"Väck barna" sa han.

29 maj
Äntligen fredag
Nio skulle jag vara i Mölndal så jag fick ta bussen härifrån klockan sex i morse. Nästa möte är förlagt till dagen före midsommarafton, klockan ett i Mölndal. Snabbt räknat håller vi på till halv fyra, så skall jag in till Centralen och är hemma halv sju. Smaka på den, kvällen före midsommar och det är sista dan före semestern! Jag protesterade och fick det tidigarelagt några timmar och dessutom inflyttat till centrala stan. Alltid något.

Jag fick så fint mail från min syrra i går:
"Tittade på dagens bild (alltså dagbilden från 26 maj) när du går till jobbet i sommarmorgonen.
Det är ju helt gripande, vilken underbar bild på dej.
Du är ju hur strålande som helst!
Har jag en sån fin syster??!!"

Jag blev så glad, tack snälla Ulla för de fina orden!

28 maj
Hemåt
Som en sträng på gitarren
och som tonerna i din visa,
så skälver jag,
så lever jag,
var gång du håller mina händer.

Ibland fastnar visor i huvudet och sitter stenhårt. Den här var en sådan.

Jag har kollat väderleksprognosen för helgen. Det ser inte så tokigt ut.

27 maj
Chefsdagar
Närservice och Måltider har gemensamma chefsdagar i Kvänum. Anders, Claes och jag skulle åka ihop. "Du kan inte åka med mig", sa Claes, "jag kommer lite senare". Han var redan där när vi kom.

I kväll har vi bowlat. Jag är urkass på bowling. Jag är urkass på all sport, när jag tänker efter. Vi var tjugo personer som spelade och jag kom sist. Japp. Anders påstod att de skall ta in pris på kostnaden för att lägga om golvet i bowlinghallen efter att jag hade spelat.

26 maj
Det regnar på vår kärlek
Det var så vackert när vi gick till jobbet. Varmt och skönt, vi tänkte på Gullbrannagården och Västkusten och solsken och värme och bada i havet och tälta och gå långa promenader på stranden. Jag tog kjol och linne och vi letade upp våra sandaler som stått i garderoben sen vi kom hem från Italien i september. Jacka behövdes inte för det var så skönt ute. Kofta var precis lagom.

And guess what. Vid lunch kom regnet.

Dagens gissningtävling:
Det här är tillbehören till dagens middag. Våra barn kan säga vad det är för maträtt men kanske inte så många andra. Det står aprikosmarmelad i en burk. Det brukar vi inte ha, det skulle ha varit hallonsylt, möjligen jordgubbssylt, men orka gå och hämta i skafferiet. Det gick lika bra med aprikosmarmeladen. Den är bara för den sista.

Är de svårt att se vad det är i skålarna så kan jag tala om det. Ruccola, cocktailtomater, färska champinjoner, röd kaviar, turkisk yoghurt, riven ost (ibland är det fetaost) purjo, isbergssallad och svarta oliver. Och så aprikosmarmelad som sagt. Det kunde ha varit strimlad skinka, rödlök, räkor eller finrivna morötter i stället för något av det andra. Vi kan ha haft ansjovis någon gång och färska jordgubbar när det har funnits i trädgården.

Själva maträtten som inte syns på bilden är pannkakor. Var och en lägger på tillbehör efter eget tycke och gör sina egna crepês vid matbordet. Lättvindigt och tacksamt för var och en får de pannkakor man vill ha. Och som sagt. Det är bara på den sista man får ta sylt.

25 maj
Sommarmåndag
Vilket väder! Det var synd att man måste vara på jobbet. Sven-Arne mötte mig på stan och vi gick och satte oss på en uteservering och fikade. Det är inte så ofta vi gör det, kaffe dricker vi billigare hemma. Men en dag som denna med skinsol och värme, det var en bra kväll för en fika. Sven-Arne den stackaren gick och tittade på blommande rönnar och tåg när vi gick mot bilen, så han gick rätt in i en stolpe. Där hade det kunnat gå illa för honom själv och kameran och glasögonen, men han måtte vara gjord av tåligt virke för han fick inte ens en blåtira. Glasögonen blev lite skeva och kameran klarade sig helt utan repor.

(Och så klagar han på att jag håller honom i handen när han skall gå över gatan)

Jag åt lunch i Göteborg idag och dessutom fikade vi ju på stan. Sven-Arne värmde sig en pizza ur frysen och jag åt ett päron och några knäckestickers, erkänn att jag är duktig. Nu är knäckekartongen tom. Synd. Jag får nog köpa nya nästa gång vi går in i affären.

Leif tog in vår post medan vi var borta förra veckan. I torsdags när vi kom hem hade han farit till stugan och sedan har vi inte sett honom. Först idag fick vi tillbaka tidningshögen. Den tog en stund att plöja igenom.

24 maj
Promenad
Vi struntade i pappersexersis, städning och göromål och gick en promenad på Billingen idag. En skön promenad på dryga åtta kilometer blev det. Vi klättrade i berg (som Ryds Grottor i miniatyrformat, då kan ni ju tänkar er) och gick en bit i den branta delen av slalombacken, så det var minsann inte bara pensionärsvandring vi ägnade oss åt.

Nu skall jag börja förbereda den kommande veckan. Det jag inte hann klart i fredags gör sig inte självt, så det är bara att sätta igång.

23 maj
Lördag
Solsken, ledig dag och en trädgård som behöver omvårdnad - ibland behöver man inte så lång stund för att bestämma dagordningen. Gräset är klippt, rabatterna rensade, kanterna trimmade, bladlusmedlet är nyblandat och påskliljorna som stått i kruka på innergården har flyttat ut till rabatten. Dessutom för jag en bister kamp med kirskålen under syrenbusken. Just nu är det oavgjort.

Trädgården är så liten och lättskött så man hinner en massa annat också, som att läsa GP länge, äta medelhavsinspirerad sallad, sova middag på en filt och grilla när skuggorna blir längre. Och nu ikväll har jag gjort i ordning ett album från Sonjas fest i förra veckan. De som var med har fått direktlänk till sidan. Om någon mer vill se bilderna så får ni säga till.

22 maj
Barbro Hörberg
Har vi någon skiva med Barbro Hörberg? frågade jag i bilen på vägen hem.
En timme senare hade jag tre.
Medge att jag har det bra.

Jag har börjat lägga in bilder från Skåne men det är inte så enkelt. Jag kan inte läsa raw-format på laptopen så jag måste vänta tills Sven-Arne har bearbetat dem. Det tar lite tid för han har fixat musik till sin hustru... En av sångerna hade så vacker text så jag måste återge den i sin helhet.

Efter festen
Så tyst det blev när alla gick,
kom och sätt dig här hos mig en stund.
Vi kan väl sitta här och prata
och dricka mjölk och ha det skönt.
Och tänk att få ta av sig skorna
och tänk att låta allting stå
och tänk vad skönt i morgon bitti,
vad länge vi ska sova då.
Och då hoppas jag att det regnar,
så man har samvete att vara lat.
Då kan vi inte åka ut till landet
och kratta löv och laga tak.
Då kan du inte vara ute
och inte dra upp båten,
nej då kan du inte låta bli
att vara nära, nära mig
Och se på bilderna sen i somras
och segla runt på våra hav
och känna minnena sen i somras
som gör en varm och mjuk och glad.
Och om du tycker jag är löjlig
med mina motljusbilder över ön
så ska jag visa dig hur du såg ut
den dan du måla kåken grön.
Vad skönt och krypa ner i sängen
och sträcka ut sig och ha det bra.
Vad mjukt och varmt det är i sängen
och jag är trött och har det bra.
Det var nånting jag ville säga
som jag har tänkt på, men jag tror att du,
du hör inte längre på mig,
för du har redan somnat nu.
Jag ser på dig när du sover,
du ligger hopkrupen som ett barn.
Jag älskar dig när du vaknar
och det är söndag hela dan.
Jag öppnar fönstret och släcker ljuset
och natten utanför är mörk och varm.
Vad tyst det är i hela huset!
Nu vill jag somna på din arm,
du sover redan, jag somnar sedan.

21 maj
Kristi Himmelsfärds Dag
Det var gökotta på Furutorp idag. Femtio personer kom. Pappa ville att jag skulle vara gudstjänstvärd. Jag kan tala om att det är ganska stor skillnad på att vara det hemma i Ryd och i en frikyrkogudstjänst i Skåne... men med lite diskret handledning från prästen gick det riktigt bra.

Efter kyrkkaffet åkte vi hemåt i sakta mak. Vi fikade på en filt vid en sjö längs vägen och tog några cachar som fanns längs vår väg. Nu har vi startat tvättmaskinen och i morgon är det jobbardag igen.

20 maj
Facit
Fjorton hinkar falu rödfärg, dvs 140 liter.
Fem liter vit färg.
Ett par liter grön färg.
Några skopor kalk, uppslammat i vatten.
Hur många penslar som helst.
Fem aluminiumstegar.
En järnstege som ingen orkade lyfta.
Två sågbockar.
Två trappstegar.
Sju stålborstar och sex skrapor.
En vattenslang.
Fem liter målartvätt.

I kväll har vi beundrat resultatet och unnat oss grillning på altanen. Det var vi värda.

19 maj
Visdomsord
Man skall ha munnen stängd när man målar takutsprång ovanför sig.
Om väggen verkar röd och fin så kan det ha kommit röd färg på glasögonen.
En nötväcka med röda vingpennor kan ha kommit för nära den nymålade väggen.
När det bullrar i hallen utanför sängkammaren klockan halv elva på kvällen så kan det vara en lillasyster som börjat mangla dukar.

18 maj
Jag ska måla hela världen, lilla mamma
Vi startade genast efter frukost.
När vi fikade på eftermiddagen summerade vi hur långt vi hade hunnit.

Halva stora huset
Halva templet
Halva lillstugan
Halva uthuset

Det låter kanske inte så mycket men då har ni inte sett mitt föräldrahem! Vi är tacksamma att pappa lät sprutmåla logen härom året för den är tretton meter i takhöjd.

Det är rätt skönt att måla ihop. Jag har hunnit prata med Petter mycket mer än jag någonsin har gjort och dessutom är det skönt att få släppa alla tankar och allt jobb och bara arbeta med kroppen.

Maria har lite för mycket energi. För henne räcker det inte att måla utan hon tog med sig pappa och började städa verkstaden. Pappa plockade fram nyckeln till vapenskåpet. Petter lekte med pappas hagelbössa och själv stod jag länge med Ola Persson Kämpes mynningsladdare, den som han dödade vargen med. En verklig raritet som skall behandlas med stor vördnad.

17 maj
Söndag i Skåne
Vi började så smått med målningen idag. Inte Inger och Thomas, de åkte vidare, men vi andra startade efter frukosten. En man stannade bilen när vi höll på som värst. Jag stod närmast och gick och mötte honom. Han frågade efter Ulla Mårtensson på tyska, det tyckte jag mig kunna uppfatta. Jag följde med honom runt hörnet och ropade på syrran… som i och för sig inte har hetat Mårtensson på tio år men ändå. Hon såg frågande ut när hon kom och mannen som hade frågat efter henne skakade på huvudet. Nej, det där var inte Ulla.

(Johodå, det var det visst…)

När vi hade pratat lite kom vi fram till att han har hyrt en av stugorna inne vid sjön någon gång i urtiden. Han kände igen pappa och när jag tänker efter så kan det ha varit Ola Mårtensson han frågade efter.

Vi var bjudna till Farbror Lasses stuga på eftermiddagen. Det är femtio år sedan han byggde den. Den är tillbyggd och ombyggd i flera etapper och jag inser att den inte var speciellt stor när jag var där och lekte med Ola. Vi blev bjudna på mat och tårta och hurrade för stugan.

I kvällningen tog vi med oss Ulla, Jan och Petter på en cachingtur i Vittsjö. Petter tände på cachingidén. När vi satt och åt nattmacka frågade han vad en GPS kostar.
- Sven-Arnes GPS kostade arton hundra, plus friluftskartan, sa jag.
- Pappa, sa Petter bedjande till Per-Erik.
- Fast min kostar 3.500, fortsatte jag.
- Mamma, sa Petter bedjande till Maria.

16 maj
Mer kalas
När jag vaknade så lyste solen på mig
Ifrån fönstret som stod öppet kom en vind
Alla sommarns ljus och dofter kunde nå mig
Och i kudden såg jag avtryck av din kind.

Det finns gott om sovplatser på Furutorp, och nu när mamma är på Skansenhemmet och pappa har flyttat in på hennes handikappanpassade rum på bottenvåningen så var sängkammaren ledig. En gång när Maria var här rensade hon, städade och snyggade till så rummet var som nytt. Konstigt nog tog varken Ulla eller Inger det rummet, trots att de var här före oss i fredags. Kanske tyckte de att det fortfarande var pappas rum, vad vet jag. Vi installerade oss glatt där, jag och drömprinsen. Rummet har ett stort fönster i österläge och när solen började lysa in öppnade vi balkongdörren och lät morgonluft, sol och fågelsång strömma in. Sämre kan man ha det.

Inger fyller femtio idag. Trettiofem personer var vi på mat. Jag hade lovat att göra smörgåstårta innan jag visste hur mycket folk det skulle bli. Jag är glad att Inger ändrade sig och tog potatissallad och pastrami. Annars hade jag väl stått hela natten och lagt smörgåstårtor och hur kul hade det varit. Nu tog vi bara hand om vanliga tårtor och det var bra nog.

Flera gamla fastrar och farbröder kom på kalaset. Mest imponerande var Faster Ruth som tog färdtjänst från Glimåkra, 88 år gammal. Farbror Tage blev rörd när jag sjöng Livet, kärleken och konsten att stämma en gitarr den som Lasse Tennander har gjort. Jag har lovat att ordna text och musik till honom när jag kommer hem.

I kväll har vi gått en promenad. Först gick vi syskon och våra familjer ner till sjön och sen tog jag och drömprinsen en egen promenad. Svaga Bron fick vi inte gå över när vi var små, eftersom den var för svag. Sedan dess har den lagats, men vi har aldrig gått över den ändå. Dit gick vi i kväll. På andra sidan bäcken fanns två välvda stenbroar vid en gammal kvarndamm. Det är bara en halv kilometer bort och ändå visste jag inte om dem, så går det när man är lydig och inte går över Svaga Bron om man inte får.

15 maj
Söderut
Vanlig jobbardag och mycket att göra. Jag håller på med månadsrapportering och mallen jag rapporterar i går inte av för hackor. Den här gången gick det lite lättare än förra månaden, det var ju skönt.

När vi slutade for vi till Skåne. Den här gången har vi uppkoppling, även om den är svajig. Det känns lite lyxigt.

14 maj
Det stora dundersmällskalaset
I kväll hade vi fest för Sonja, firade våravslutning och samlade det gamla arbetsgänget från Planeringsenheten. Vi var nästan tjugo personer och det var jätteroligt. Vi hade knytkalas, både vad gällde lekar och mat och arbete. En alltigenom bra kväll.

Sonja sover över i gästrummet och i morgonbitti skall vi unna oss en stunds sovmorgon.

13 maj
Födelsedagar
Carl-Anton föddes den här dagen 1933.
Lasse Berghagen 1945.
Anitra Steen 1949.
Stevie Wonder 1950.
Prins Carl Philip 1979.
... men ingen vet vilket år Jette är född.

12 maj
Tidig kväll
Jag var först i Trollhättan på förmiddagen och sedan skulle jag åka en snabb sväng till Vänersborg när jag ändå var i närheten. Ambitionen var att åka hem tidigt. Jo, tjena, klockan var nästan halv sex när jag åkte därifrån och från Vänersborg och hem är det en bit.

... och nu är klockan snart nio och schlagerfestivalsuttagningen skall börja.

11 maj
Allt ljus på mig
Jag fick brev från en av våra präster idag:
"Jag hittade er hemsida när jag letade efter din mailadress - där kunde man ju få följa paret i vått och torrt - fina bilder och kloka och relevanta reflektioner - allt fullt av liv. Tack för att jag fick tjuvkika. Läste ditt dagboksinlägg och förstår att du har mycket att göra. Jag tänkte - så är det när man är så bra på så mycket som du är - och engagerad!!"
Vavava - var det inte fint skrivet så säg!

Bilresan gick bra, tackar som frågar. Jag körde som en inföding över hela Västra Götaland, eller åtminstone 36 mil idag. Enda blundern var att när jag hade köpt parkeringsbiljetten så la jag den i plånboken. En böteslapp på fyra hundra kronor låg på bilen när jag kom från mötet. Japp.

10 maj
Cachingpromenad
Vi tog en geocachingsväng i det fina vädret. Hittills i maj har vi tagit sextio cachar, det är inte så dåligt.

Jag har inte så stora marginaler just nu. När jag tänker på morgondagen, då jag skall börja i Vänersborg och sen måste bila till Göteborg för ett viktigt eftermiddagsmöte, då blir jag gråtfärdig. Jag har inget emot att köra bil, men att köra långt och leta parkering inne i Göteborg när jag har en tid att passa, det känns inte som någon höjdare. När vi satt i Tibro och fikade idag så kom det över mig, tröttheten och arbetsmängden, så jag började gråta igen.
- Tycker du att jag är ett ämmel? frågade jag medan tårarna rann.
- Nej, men du är stôvadummer, svarade drömprinsen.
Han vet hur han skall få mig att skratta.

9 maj
Lördagspyssel
Anna-Sarah har landat på Irland. Nu har jag dessutom beställt tågbiljetter till Ann-Ewa så att hon kan ta sig första delsträckan när hon skall åka till USA en månad i sommar.

Kunde ingen ha förvarnat mig om att barn blir vuxna?

Dammtussar må vara änglatofflor men de får faktiskt nöja sig med ett par tofflor var. Jag har städat Anna-Sarahs rum idag. Jag inser att det har saknats vissa delar i hennes fostran och nu är det för sent. Förmågan att dammsuga har helt undgått henne och härmed ber jag alla om ursäkt för att vi har använt hennes rum som gästrum ibland. Hoppas att ingen har fått andningsbesvär.

Isabella ringde nyss. Halv åtta skall vi träffas hos henne och så åker vi tillsammans ner till kyrkan i stan för att höra konserten som jag skrev om härom dagen.

* * *

... och här är några bilder, inlagda lite senare.

8 maj
TGIF
Jag var så trött i morse så jag funderade på att strunta i alltihop, jag sov över morgonandakten och sjörapporten och nyheterna och det var knappt att jag fick kroppen ur sängen över huvud taget. Jag var inne några minuter på jobbet, tillräckligt för att hinna byta papper i ryggsäcken och ta en kopp kaffe på stående fot. Så tog jag bussen ner till stan. Jag var trött och lite modlös och funderade på vad jag egentligen håller på med. Är det värt det? Vill jag verkligen jobba så här hårt och vara så här trött när jag kommer hem? Vad är nyttan med det jag gör? Är jag rätt person för att hålla på med det här och kommer det alltid att vara så här tröttande?

(Bra frågor när man har en kvart på sig att samla ihop sig innan ett heldagsmöte...)

Mitt i mötet ringde Ulf, han som tar hand om de konstiga rapporter jag skickar in. Vi pratade länge och han sa så bra saker så jag kände att DET ÄR VÄRT DET. Dagens möten gick också bra och medan jag åkte hem samlade jag tillräckligt med energi för att göra örtscones till kvällens soppa.

Och nu som sagt är det fredag kväll. Det har slutat regna och nu är det två dagar utan att jag tänker göra ett enda någe. Utom kanske att leta efter några geocachar, gå långa promenader och ha det skönt.

7 maj
Torsdag
I dag arbetade jag i Alingsås som omväxling. Det var en bra dag, fast tröttande. På vägen hem pratade vi om var vi skall ha våra kontor. Vi har en kalasbra idé och nu skall vi börja bearbeta den gode Anders så att vi får som vi vill. Önska oss lycka till.

Jag fick mail från vår kantor idag. Han tipsar om en konsert på lördag kväll:
Lördag 9 maj kl 20.00 i S:ta Helena kyrka i Skövde
En sen kväll med elgitarr, storbildsskärm, dansare och orgel med Emil Snabb, Camilla Öberg, Amanda Glans och Lasse Hagström.

Det var Lasse Hagström som spelade orgel så att vi grät på långfredagen.

... och i morgon bitti åker Anna-Sarah till Irland.

6 maj
I Mölndal
Det är oftast kväll när jag skriver dagbok. När jag sätter mig i soffan med laptopen så är det tomt i huvudet (det är det nästan jämt, varför skulle stunden när jag uppdaterar dagboken vara ett undantag). Så börjar jag skriva och då kommer det en liten trådände att nysta i och så rullar dagen fram. Ibland gör jag om inlägget efter en stund eller suddar ut det för att det inte blev bra. Och ibland kan jag få sitta ganska länge med olika uppslag innan det är något som faller på plats.

Jag skriver koden direkt på sidan. Vi har ett sidbyggarverktyg men det har inte funkat så bra på den här datorn så jag kör online direkt. Kruxet är bara att om jag skriver om för många gånger eller tänker för länge, så tappar jag texten när jag skall spara den. Det är inte alltid jag kommer ihåg att ta kopia på den när den är klar.

Det har varit en bra dag idag. Verkligen bra, från början till slut. När man jobbar i Mölndal träffar man alltid en massa Skaraborgare. Idag var Claes där.
- Jag kan inte vara med på Sonjas fest nästa vecka, sa han.
- Nähä, får du inte för din fru?
- Nja, min chef har andra planer för mig.
- Jamen det var ju det jag sa.

5 maj
Tisdag
Jag skjutsade Anna-Sarah till Mariestad idag. Det var inte helt enkelt att släppa av henne, jag hade hellre sett att hon flyttade till Borås. Från Mariestad fortsatte jag till Vänersborg. I bilen spelade jag sorgsen jazz med basklarinett och tenorsaxofon, bara för att hinna gråta klart. Det finns en bitterljuv sorg i att ha ett barn som flyttar utomlands. Visserligen vill man ju att barnen skall bli vuxna och klara sig själva, men var det verkligen meningen att de skulle bli SÅ stora? Ingick det i det finstilta som jag hoppade över när jag blev förälder?

Precis när jag skulle svänga mot Lilleskog ringde Robert från Mölndal och då valde jag att köra runt och inte gena mellan bergen, bara för att inte riskera att förlora samtalet mitt i. And guess what - jag lyckades köra vilse INNE I VÄNERSBORG för jag kom från fel håll. Jag blir så trött på mig själv.

Och som om det inte räckte så glömde jag ta ut Nina Ramsbyskivan jag lyssnade på, så den sitter kvar i leasingbilen som jag har lämnat ifrån mig. Jag skall sätta komihåglarm på telefonen så att jag kan ringa och be bilbokningen att de går ut och hämtar den innan den försvinner i morgon.

I kväll skulle jag egentligen ha gått på sammanträde nere på stan, det är ett möte om kyrkovalet. Sven-Arne fick gå själv, det är förhoppningsvis ingen som märker att jag hoppar över det. Jag är på tok för trött och i morgon skall jag i väg i svinottan. Det måtte vara en ond människa som kallar till ett möte i Göteborg klockan åtta på morgonen.

Min dagbok ser så tråkig ut utan bilder så jag har äntligen lagt in några. Det finns en del i april-dagboken också om någon undrar.

4 maj
Jobb
Jag jobbade i Mölndal idag. Det är inget ovanligt i och för sig. Jag hade lite småbrått hem, barnen skulle komma på middag och jag ville hinna in till guldsmeden och ändå hinna hem innan de kom. Fredrik skulle ändå förbi Alingsås så jag åkte med honom dit, då slapp jag åka bussen inom stan. Dess värre missade jag tåget med bara lite, så jag fick vänta nästan en timme. Jag hann köpa ett par skor till mig och länkar till Pandoraarmband till Anna-Sarah. Hon åker ju till Irland i veckan, jag vill att hon skall ha ett minne med sig dit.

Anna-Sarah hade köpt en present till mig. Jag måste nästan gråta när jag tänker på det, jag fick ett guldhalsband av henne. I kväll har vi gått en promenad i skogen och pratat, bara hon och jag. Det var värdefullt.

3 maj
Söndag
Människan lever icke av romantik allena.

Vi var sena till frukost, vilket inte hindrade oss från att äta både mycket (När utom på hotell skulle man över huvud taget få för sig att äta bacon och pannkakor till frukost?) och länge. Efter frukosten gick vi tillbaka till rummet för att packa, men paltkoma, överskott på frisk luft och ett par sena kvällar gjorde att vi sov en timme till innan vi checkade ut. Hemfärden tog tid, men det gör alla våra resor numera. Det är underbart att vara ute och åka den här tiden på året. Alla orter måtte vara vackra nu och Örebro är inget undantag. Dessutom hade vi några cachar vi ville ta längs vägen.

Ann-Ewa hade tröttnat på vår lägenhet när vi kom hem. Efter kvällsmaten skjutsade jag henne till Mariestad och nu återstår bara det sista söndagsplocket innan en ny vecka börjar. En skön helg är slut och nu börjar allvaret igen.

2 maj
Romantik
Tolv kilometers promenad inne i stan och sedan en dryg halvmil ute på landet. Det är facit av den här dagen. Vädret har varit helt underbart, varmt och skönt. Vi har ätit glass i parken, lyssnat på Svartåns porlande, vandrat i skogen och hört koltrasten sjunga precis ovanför oss. Dessutom har vi träffat andra geocachare och grillat korv och skrattat och fotograferat och haft det bra.

Jag hörde ett bra och vackert citat idag. Sagt av en kille som hade cyklat lite fortare än vad han mådde bra av:
"Mitt ego skriver ut checkar som min kropp inte har täckning för."
Smaka på den.

1 maj
Lång dags färd mot Örebro
Vid sex gick vi upp som vilken dag som helst, för att hjälpa Anna-Sarah att flytta grejor mellan tre orter i regionen. När vi hade kört 40 mil och tömt en bensintank var vi två kilometer hemifrån.

Så åkte vi mot Örebro och vår romantiska weekend.

Vilket rum vill ni ha? sa tjejen i receptionen när vi kom fram.
Vilket skulle du själv ha valt? frågade vi.
Hon kunde inte bestämma sig så vi valde ett rum på femte våningen med utsikt mot gatan. Det är ingen insyn så vi kan sova med fråndragna gardiner och vakna av solen i morgon bitti.

För tio år sen (tolv sägs det men jag tror fortfarande att det var tio) så chattade jag mycket för att orka överleva. Bland dem som höll mig under armarna var Arne och hans fru Elisabet. Numera bor de i Örebro och de bor ett kvarter från vårt hotell. I kväll hälsade vi på dem. En trevlig början på en romantisk weekend.

Till april Till juni