Kära dagbok...

Till juni Till augusti
31 juli
Trollhättan - Vänersborg
Det regnade lite försiktigt när vi åkte och det fortsatte regna medan vi körde. Vi åkte småvägar - man geocachar som bekant oftast längs småvägar - och hann bland annat se Mellby och Låstad. Det är inte fy skam. För att inte tala om Forshall, det var en underbart vacker kvarnmiljö där.

När vi kom fram hade inte vandrarhemmet öppnat för kvällen. Vi ställde av lite av packningen och åkte till Trollhättan en sväng i stället. Jag försökte klättra i en stolpe på ett ställe men jag fegade ur för det var blött och lerigt och jag var rädd att ramla ner. Sven-Arne däremot klättrade i träd och i stolpar som en yngling. Han är fantastisk, min drömprins.

Drömprinsen hävdar att han är en fena på att hitta. Det är han oftast. Hilda har däremot inte speciellt väl utvecklat sinne för geografi. Hon har ju fällt den odödliga kommentaren
"Ända tills jag flyttade till Karlstad har jag trott att Karlstad och Mariestad låg vid samma sjö!"
Men i kväll såg jag likheten mellan far och dotter. Sven-Arne fick inte ihop vattendragen som vi skulle passera på väg tillbaka till vandrarhemmet:
"Jag fattar inte varför Vänersborg hela tiden flyttar över till andra sidan älven!"

30 juli
Förberedelser
I Mitt i naturen i kväll skulle Martin Emtenäs testa blodiglar. Jag tittade på det med skräckblandad förtjusning, det är ju så äckligt så det är inte klokt.

I morgon har vi flexledigt. Vi har packat det vi skall ha med oss för geocaching, cykling och vandrarhemsmatlagning. Bada skall vi också, om vädret tillåter. Jag tror inte att det finns blodiglar i Vänern.

29 juli
Försiktighet
Moves, I like to make them
Grooves, I like to shake them
Shake me from my troublesome mind
Cause sometimes you'll find
that I'm out of my mind
You see baby, I'm the worrying kind

Words, I like to break 'em
Words I'd like to shake 'em
Shake them from my troublesome mind
And you turn up your nose
It's a joke you suppose
But baby, I'm the worrying kind


Den är bättre med Maia Hirasawa än med The Ark.

Jag cyklar inte så ofta, på gränsen till aldrig. Det är nog ett par år sen sist. Idag bestämde vi oss för att ta cyklarna till jobbet, eftersom vi tänker cykelcacha i helgen. När vi plockade ut cyklarna kom Leif, vår granne.
- Har du blivit av med körkortet? frågade han.
Där fick jag för att jag kände mig sportig!

Det var bra att provcykla. Sadeln skall höjas och handtagen bytas, sen är den perfekt. I morgon skall vi köpa hjälmar. Jag är försiktig, på gränsen till feg, när jag cyklar och jag bromsar i nerförsbacken mot Ryd för att det inte skall gå för fort. Man skall vara rädd om sig så länge man har sig.

28 juli
Veckoplanering
Vi slog på teven precis i slutet av ett gammalt inslag av Pistvakt.
"I saw your face in a dream last night
A vision so bright and so clear"

sjöng Weeping Willows. En vacker sång.

Och på tal om teven. I Allsång på Skansen var det en kille från Hudiksvall som berättade väldigt gripande om deras teaterföreställning. Se reprisen, ni som inte såg det i kväll.

Helene vill ha tidiga eftermiddagar i veckan och i gengäld kan vi ta ledigt hela fredagen. Nu kollar vi var solen tänker skina. Dit tänker vi åka med tält och cyklar. För närvarande verkar Vänersborg att ligga bäst till.

27 juli
Ur GP
Tomas Sjödin, has det lästs något som han har skrivit? Det är han som har skrivit boken När löven faller ser man mycket längre från vårt hus. I GP brukar han ha en lördagsspalt. I lördags skrev han om att livet består av en lång rad projekt. Målet är inte att bli klar med verandabygget och läshörnan, utan att livet är något pågående för medan det pågår lever våra drömmar och vår längtan.. Och så avslutade han spalten med att skriva (nu citerar jag inte riktigt ordagrant) Rätt som det är tar jordeäventyret slut, och det trots att vi har mycket kvar att göra. Mycket blir aldrig färdigt, men döden är inte den sista plankan i ett verandabygge.

Mycket klokt och vackert sagt.

Nu har jag hunnit glömma vad det var jag ville ha sagt med det men det var säkert något klokt.

Vi har bestämt nu att vi skall åka ner till Farbror Nisses åttioårsdag i Skåne om några veckor. Jag frågade pappa om han skulle åka.
"Nja..." sa han och drog på det. "Det är ju det här med maten."
"Vaddå?" frågade jag.
"Ja man måste ju äta så mycket för att det skall löna sig."

26 juli
Hemmasöndag
Vi har varit gudstjänstvärdar den här helgen. Det är inte så mycket folk på gudstjänsterna mitt i sommaren, särskilt inte just nu när Oas-veckan pågår samtidigt. I pastoratet var det ingen ordnarie organist i tjänst veckan som gick. Två sommarvikarier fanns i stället och båda har varit domkyrkoorganister i Skara. Det är rätt hyfsade vikarier...

Jonathan, min kusin, fyller år i morgon. Han föddes i Addis Abeba i Etiopien, har bott mycket i Sverige och numera i Geneve. Han skriver ofta på franska i Facebook. Jag skrev på hans anslagstavla idag - på engelska för att han inte skulle skratta ihjäl sig.

I remember a day in the end of July, 1972, when grandma Selma came with an open envelope. It was a telegram. She asked if anyone could translate it for her. I was eleven and understood the text:
IT IS A BABY BOY
- STOP -
ALL WELL
- STOP -
FILIPPA AND MENKIR

In 1973 you all came to Furutorp.
You were so sweet and I loved you from the first time.
Tja... sen kan jag ju berätta på svenska att du var väldigt snäll när du var ett. Det kanske skulle störa din image om de fick veta det där nere i Geneve...


25 juli
Lördag
Vi tog en geocachingtur idag. Det var en bra tur och vi har sett många saker.
En varggrop.
Bilnummer 574.
En bönevandring.
En grusgrop.
Fyra badplatser.
En bottenlös myr.
Ett militärförråd.
En nedlagd dansbana.
En halv liter hallon.
En liter kantareller.

Fjorton kilometer promenad hann vi med
och så köpte vi pizza när vi kom hem.

Och nu har vi hört Morgan Allings sommarprogram. Det är så smärtsamt att höra så jag vill gråta.

24 juli
Inte så mycket jobb
Halv åtta var vi på jobbet. Drömprinsen pratade med sin kollega som tyckte att han kunde gå hem (hon får gå hem tidigt nästa fredag). Sagt och gjort - när vi hade druckit förmiddagskaffe gick vi hem. Vi spände upp vindskyddet i trädgården och satte oss till rätta med Mp3-spelare, radio och korsord. Det var väldigt lyxigt.

Farbror Nisse ringde i dag. Han fyller 80 i mitten av augusti och undrade om vi ville komma. Jag har många minnen förknippade med Nisse. Han kom på mig med att lifta till Glimåkra en gång när jag var sexton och han hade den goda smaken att inte tala om det för mina föräldrar (han skjutsade mig i stället). Jag lekte ofta hos dem när jag var liten och jag såg honom en gång med så mycket sorg i sig, så ingen skulle behöva leva med så mycket sorg. Han är pappa till Bolle, min kusin som dog för några år sen. Jag var på IVA i Kristianstad när Bolle låg för döden, och jag såg när Nisse tog farväl. Hans blick och hans ansiktsuttryck, det glömmer jag aldrig.

Jag vet inte om vi åker på åttioårskalaset, men jag vill gärna göra det. Jag vill så gärna träffa Annelie, Bolles änka. Vi får se.

23 juli
Jobb
Minsann, telefonen ringde idag. Flera gånger! Jag hoppade till varje gång, för det är så tyst i övrigt och eftersom det är så tyst så hinner jag göra en massa nytta. Idag har jag mest arbetat med pandemirisker och handlingsplaner. Några nya funderingar har jag lyft fram, det var ju nyttigt och jag har varit riktigt duktig.

Det har regnat i eftermiddag och ändå är det ganska varmt och skönt i kväll. Det luktar så gott efter regnet. Nu skall vi sätta oss på altanen en liten stund innan det blir natt.

22 juli
Sol
Solen började skina lite oväntat. Jag stämplade ut strax efter lunch och satte mig hemma i trädgården i stället. Jag har så mycket innestående flex så det är bara bra om jag naggar på den. Medan jag gick hem kom jag på en grej som jag måste kolla med min chef i Göteborg så jag skickade ett mail med rubriken Allt som jag inte måste göra idag har jag skjutit på tills i morgon.

Anne och Kalle kom med tåget i kväll och efter middagen skjutsade jag dem till Mariestad. Anne har inte varit i sin lägenhet sen 10 juni så jag tror att hon tyckte att det var rätt skönt att äntligen komma hem.

Den här buketten har vi haft stående på WC några dagar. Nästa bukett skall ha ännu mer lavendel för det luktar så gott.

21 juli
Skrivartävling
Jag har hittat en ny skrivartävling. Två bidrag har jag skickat och vinnarna meddelas i september. Jag berättar mer om jag vinner.

Nu börjar Allsång på Skansen. Nu har vi inga hemmaboende barn så då får vi sjunga hur mycket allsång vi vill.

20 juli
I selen igen
Japp, då var semestern slut. Det gör inte så mycket, vi trivs på våra jobb båda två och det finns kvällar och helger så det går ingen nöd på oss. Jag trodde att det var fel på min flex när jag kom. Jag har tagit ut 64 timmar nu i sommar och ändå har jag nästan femtio kvar. Undrar när jag skall ta ut alla dem.

Hilda och Jocke var här i går. Hilda har klagat över att henns svarta topp har försvunnit. Den var ganska ny när den försvann härifrån i våras. Jag köper sällan toppar för jag ärver dem som inte flickorna vill ha längre. Jag har hela tiden hävdat att Hildas topp inte finns här och för att bevisa det plockade jag fram alla mina svarta tshirts så att hon fick gå igenom dem.

Den översta toppen, den som har varit min favorit, var visst Hildas. Som det kan bli.

19 juli
Söndag
I december planerade jag en av årets julmiddagar. Jag minns inte vem som skulle komma, kanske var det Hilda, kanske Anna-Sarah och kanske Jakob och Mia. Jag var på stan och handlade lite småsaker inför middagen, lite choklad som skulle ligga vid varje kuvert och nya tallriksunderlägg och blommor. Chokladen gömde jag för att ingen skulle hitta den, annars hade den försvunnt. Jag gömde den lite FÖR väl...

Hilda kom förbi på väg till stochampionatet på Axevalla. Hon fick hundra kronor av mig att spela för. Följande SMS-dialog har vi haft under dagen:
Hilda: Nu har jag gjort en v65 till dig. ;) så håll tummarna! 25 kr är därmed redan spenderade :p o det innan travet har börjat :p
Jag: Vi kollar var det finns sommarstugor till salu - vad tror du att vi får råd med?
Hilda: Ja om ni köper några kartonger o jag bygger ihop kåken får ni råd till en enrums-koja. :p nu förlorade vi en femma, men hade upploppet vart fem meter längre hade vi vunnit 70 kr i stället. :p
Jag: Attans otur. Har vi råd med silvertape till papplådan eller skall vi räkna med vanlig frystape?
Hilda: Just nu ser det ut som om ni kan kosta på silvertape, men vi får se.. Ett lopp har körts av v65, o ditt system är ännu med! Körde en tvilling precis, våra hästar kom tvåa och trea. Nästan...
Jag: Ska vi återgå till frystape?
Hilda: Nu gick dagens dubbel in! Har nu vunnit 47 kr åt dig och satsat 55 kr av dina 100 hittills. Jag har också vunnit 47 men har satsat 65.
Jag: Hurra! Fortsätter det i den här takten s blir det TVÅ banankartonger!

I slutändan vann jag åtta kronor.

Det här är sista dagen på semestern. Jag städade min garderob, nu kan jag ju inte gå med shorts längre. And guess what - längst in i strumplådan låg chokladen.

18 juli
Powercaching
Vi trodde nog att vi skulle ta ganska många cachar i Hjo, men inte att vi skulle hinna med många. Med matkontroller hemma hos Lars och Lena med jämna mellanrum så gick det lätt att ta en till och en till och en till... och när dagen var slut hade vi hunnit ta trettiosju.

Vi skrattade mycket under dagen, kanske i synnerhet jag som kan skratta så att jag bryter ihop och tappar luften. Som åt det här skämtet:
- Vet du vad man gör sattyg av?
- Nej?
- Djäv-ull.

17 juli
Stillsamhetens lov
Förrådet var ett högpriorierat område nu efter semestern. När vi kom hem från tältningen ställde vi bara in grejorna innanför dörren, för vi visste att vi behövde städa ordentligt. We saved it for a rainy day, som Tom Waits sjunger. Regniga dagar har vi inte kunnat ta det för man måste ställa grejorna utanför medan man städar. Soliga dagar kan vi inte heller ta det för då vill vi inte stå i förrådet. Idag städade jag där i alla fall, medan Sven-Arne lagade gräsklipparen.

I kväll har vi fredagsgrillat och i morgon skall vi till Hjo och fortsätta cacha med Lena och Lars.

16 juli
Cachingdag
Lena pratar jag ofta med när vi är på jobbet. Vi sitter inte i samma hus och inte alltid ens i samma stad, men vi kommunicerar ofta och mycket ändå. Nu när det är sommar blir det mer glest mellan samtalen. Klockan tio träffade vi henne och Lars vid McDonalds i Falköping. Dagen har ägnats åt geocaching. Vi tog tolv. Lars och Lena tog fjorton för de tog två som vi redan var klara med.

Jag har fått ett sorgset mail idag. Det går väl över men det är som jag skrev till Anna-Sarah:
Det finns ingen hjärtesorg som är så stor att det inte hjälper med choklad.

15 juli
För litet minne
När det blev kväll hörde jag åskan på avstånd.
Här gäller det att snabbt skriva dagbok
och sedan stänga av datorn, tänkte jag.
Alla goda tankar och ideer jag haft under dagen
försvann i samma stund jag började skriva.
Så går det när man har lite tidspress
och åskan mullrar på avstånd.

I morgon skall vi till Falköping och cacha med Lars och Lena. Det ser jag fram emot.

14 juli
Högsommardag
Jag var på vårdcentralen igår, för förra veckans medicinkur har inte hjälpt. Den nya, starkare antibiotikan jag har fått hjälper mot - nu citerar jag bipacksedeln:
".. bakterieinfektioner i luftvägarna (inklusive lung­inflammation), urinvägarna, tarmarna, könsorganen, hud och mjukdelar, benväv och benmärg, vid svåra infektioner, såsom blodförgiftning och buk­hinne­inflammation, vid infektioner hos patienter med nedsatt immunförsvar och vid cystisk fibros."

Jo jag tackar jag. Allt ifrån gonorré till benröta.

Biverkningarna är fasansfulla. Vi skulle på opera på Läckö slott i kväll och jag packade för säkerhets skull ner en rulle toalettpapper. Det var lite oförutsägbart vilket utgång frukostgröten tänkte ta, om jag säger så.

Vi var på slottsoperan i kväll, som sagt. Det var JÄTTEBRA! Miljön är helt underbar och det var så vackert och de sjöng som änglar och demoner allihop. Och underbara solister och tänk vilken orkester och Simon Phipps som dirigerade och enuckerna... Vi var helt lyriska när vi gick därifrån. Marie, hon som är söt som en sockerbit, var ledig ikväll. Annars hade vi solat oss i strålglansen av att känna En Som Arbetar På Läckö.

Om någon undrar varför det inte finns några foton från slottsoperan så beror det helt enkelt på att det var fotoförbud.

13 juli
Måndag
Anne har åkt vidare. Inte till sin lägenhet i Mariestad som man skulle kunna tro, utan till Kopparberg. Borde man inte vara trött när man just har kommit hem från USA?

I morgon kväll skall vi åka till Kållandsö så idag har jag hämtat våra biljetter till slottsoperan på Läckö slott. Så här står det i presentationen:

"Rossinis komiska opera ”Italienskan i Alger” på Läckö Slott sommaren 2009. Mustafà Bey i Alger har tröttnat på sin hustru Elvira och vill ha en italiensk kvinna istället. Och italienska Isabella har samtidigt gett sig av mot Alger för att befria sin älskade som hålls fången hos Mustafà. Så börjar spelet där en ska luras och en annan räddas – en charmig komedi med obetalbara karaktärer, lustfylld musik och ett och annat absurt inslag."

12 juli
Söndagscaching
geocaching.se finns det statistik av alla möjliga slag. Vi är på plats nummer 52 över vilka som har tagit flest cachar i Sverige i år. Ett tag var vi på plats 40, men under maj och juni slog vi av lite på takten. Idag tog vi elva cachar söder om Skövde. Det var så vackert idag så jag fotograferade mest blommor.

Och tänk - Anne ringde medan vi var ute! Det hade varit överbokat på planet så flygbolaget bekostade en natt på Hilton i Philadelphia och första klass hem på flyget. Champagne och reseset med hörlurar och hudlotion, fällbara stolar och trerätters middag. Och här gick jag och var orolig för att hon satt på Stockholms Central en hel natt...
11 juli
Bekännelse
Jag ljög igår. Det erkänns härmed. Jag sa att festmåltiden på altanen berodde på att vi hade slutbetalt mina skulder. Det var inte sant. Festmåltiden berodde på att det var fredag och att vi hade tid att göra i ordning alltihop.

Idag kommer Anne hem från USA. Hon skulle bo hos en kompis i Stockholm i natt men han är i Kina. Jag vet inte var hon tänker tillbringa natten och jag har ringt henne flera gånger men hennes mobil är inte på. Likt en äggsjuk höna har jag gått fram och tillbaka och kollat alla mailadresser och telefoner flera gånger men utan resultat. Ett litet livstecken skulle göra mig lugnare.

10 juli
Firarfredag
Det är trångt på vår vind och det är väldigt lätt att bara ställa upp saker ovanför trappan och tänka att "jag fixar det SEN".
Idag var SEN.

Det såg tröstlöst ut när jag skulle börja men det var rätt roligt när jag kom igång. Den första bilden är inte riktigt rättvisande för jag hade redan hållit på en stund när jag tog kortet...
En del skall till Gengåvan och det står i ett av gästrummen så länge. Det är överblivet bohag, udda bestick, dåliga samveten och tappade sugar i form av tyger och garner som bara blivit liggande.
Resten sorterades och ställdes ordentligt. Sven-Arne fick den lysande idén att sätta hyllor på ena väggen för att få ännu bättre ordning. Forstättning föjer därför en annan dag.


Och idag har vi något att fira! Sven-Arne tog mig inte för pengarna, det är ett som är säkert. Jag hade med mig en stor skuld i boet, framför allt för att huset jag bodde i såldes med brakförlust. Idag har vi släckt det sista lånet. Vi firade det med lammkotletter på grillen, bakade potatisklyftor, pestosås och en flaska rödvin som vi har sparat från Italienresan i höstas.
Till dessert gjorde jag ett experiment som blev rätt lyckat - mandelbotten (på mandelmassa, ägg och rivet apelsinskal) jordgubbsmousse, färska bär och lite vingelé. Tanken var att det skulle se ut som moussetårtan man kan köpa i affärer, men det är tanken som räknas.

Terassvärmare och ljuslyktor är inte dumt, en kylig sommarkväll. Livet är allt rätt bra när man känner efter.

9 juli
Torsdag
Vi brukar alltid fara och handla på torsdagar. För att känna skillnad nu när vi har semester handlade vi redan på förmiddagen. Vår torkställning har gått sönder och vi gick in på Clas Ohlson för att se om där fanns någon. Det gjorde det inte, så vi gick ut med en mobilladdare och en infravärmare till altanen. Det kunde ha blivit en gummibåt också men vi besinnade oss, vad skall vi med en gummibåt till?

Det regnar ute. Inte som i Borlänge och Västmanland, men tillräckligt för att det skall vara gott att vara inomhus. Jag har strukit dukar och tittat på Morgan Pålsson, världsreporter. Nu skall jag snart ta ett ryck till och tvätta golv. Jag har haft vissa planer på att städa vinden också, men en stökig vind är ett säkert tecken på att jag har gjort något roligare.

... som att kolla länkar på nätet.
Den här bilden hittade jag på Gullbrannagårdens hemsida. Den är från när vi hade konsert på torget under gospelveckan. Jag står ganska långt till vänster i bild, rätt långt bak med blått linne. Jag är lika rufsig i håret som vanligt, jag skyller på att jag tältar och inte har någon spegel. Sven-Arne står lite skymd i mitten. Bilden är jättestor, jag vet, men det är inte min bild som sagt var.

8 juli
Fixardag
Ett tåg spårade ur idag mellan Skövde och Väring. Vi hörde det på nyheterna på eftermiddagen. Det var jag som körde bilen sist och då lyckades jag visst sätta på parkeringsljuset när jag klev ur den. Alltså var batteriet helt tomt och bilen reagerade inte när Sven-Arne försökte starta den. (Av det kan man lära sig olämpligheten i att ett fruntimmer kör bil...) När batteriet äntligen var laddat for vi tillsammans till Väring. Då var tåget bärgat och klart och allt som återstod var två tjocka karlar som gick och kontrollerade spåret.

När vi var på Gullbranna köpte jag en kokbok som heter "Långpannans lov". I kväll har jag bakat långpannekakor. De blev så goda så man kan bli medvetslös för mindre.

7 juli
Karlsborg
Jakob och Mia var i Skövde i ett annat ärende. Efteråt kom de och hämtade upp oss och så åkte vi tillsammans till Karlsborg och geocachade. Mitt på eftermiddagen stannade jag som eldvakt medan de andra tre gick och tog några cachar. När de kom tillbaka grillade vi tillsammans och allt som allt har vi tagit tretton cachar. En rolig dag.

... och nu i kväll ringde Peter, Sven-Arnes bror. En helg i september skall vi åka iväg till kusten tillsammans och paddla kajak. Det skall bli roligt.

6 juli
Måndag
Jag ringde till vårdcentralen idag. Sköterskan ringde efter en halvtimme, jag fick en läkartid på eftermiddagen och jag behövde varken vänta länge på lab eller läkare. Och dessutom var det här i Ryd, där det är kronisk läkarbrist. Jag borde ha köpt en trisslott.

Fyra liter jordgubbar och massor av sallad har vi plockat på trädgården. Fyra deciliter smultron och några kantareller hittade vi i regnet när vi tog en eftermiddagspromenad. Livet är förmöget ibland.

5 juli
Hemkommen
Nu har vi just kommit hem efter två veckor i tält. Massor av bilder finns. Alla skall beredas och några få skall laddas upp här. Det tar ett tag.

Och jag, oförbätterlige dåre, har nätt och jämt kommit hem innan jag börjar titta efter resor till Irland. Anna-Sarah längtade efte rmig sa hon, hon vill höra min röst. I morgon skall jag köpa ett nytt headset till datorn, så att jag kan prata med henne via Skype.

4 juli
Mer om camping
Man har ganska nära kontakt med sina grannar när man tältar. I granntältet fanns ett par som var ganska ovana vid varann men desto mer vana vid öl. De satt utanför tältet till fram på småtimmarna. De grälade mer och mer och till slut tog hon sin väska och gick. Han sa inte ett ord när han plockade ner tältet på morgonen.

Det är ett av de andra tälten.

Jag var rädd att de skulle spela musik med alldeles för stark bas, men det gjorde de inte som väl var. Vårt tält står en bit ifrån så vi hörde inte när de kom hem i natt. Resten av tältcampingen hörde dem däremot...

Idag åkte vi ut till Käringön. Långt ut fanns klippbad med trampolin och långa hällar att sola på. En underbar dag - och vi hann med färjan hem trots att vi läste fel i i tidtabellen.

3 juli
Geocaching
Vi tog vår cache nummer 700 i går, med en strålande utsikt över havet. Sämre jubileumscache kan man välja.

2 juli
Tältning
Nu skall jag berätta hur det är att tälta. Det här tältet har vi haft i drygt tre år nu. Det är bekvämt och rymligt. I mittendelen är det 2.10 i takhöjd. Och tänk vad som får plats i ett tält!

Sovrum.
Ekonomidel.
Diskrum och kemikalieförråd - i plastkassen står lampolja och sprit till stormköket.
Vinkällare till vänster, skafferi i mitten och porslinsförråd till höger.
Dressingroom för herrar till höger och damer till vänster. I mitten finns linneförråd.
Bibliotek.
Matsal.
Kylskåp.
Kombinerat förråd och kassaskåp.
Och tänk - allt får plats i bilen.
1 juli
Caching
Vi tog en promenad över klipporna längs havet. Fågelvägen var det 5 kilometer, men nu är vi ju inga måsar och fick vackert klättra själva varenda meter.

Mot kvällningen stämde vi träff med Jette och Birger - på ett annat berg! Vi har känt Jette genom cybern i flera år och Birger har funnits på en massa bilder i hennes dagbok. Särskilt noga har jag studerat fotona från när han målar. I oktober har jag blivit lovad fler...

TIllsammans tog vi några cachar och åt glass i hamnen i Mollösund. En trevlig kväll.
Till juni Till augusti