Kära dagbok...

Till juli Till september // -->
31 augusti
Hitta vilse
Jag lyssnar på en talbok under mitt bilåkande. Just nu är det Svart Fjäril av Anna Jansson. Den utspelar sig i Örebro, om någon undrar. Hon har rätt exakta gatuhänvisningar så den som kan navigera i stan vet säkert precis var den utspelar sig.

För egen del har jag navigerat i Göteborg och Mölndal idag. Jag har inte vägspårning i min GPS så det går sådär när jag är ute och kör.
- Men hittar du inte i Göteborg? fick jag som förvånad kommentar idag.
Nej, det gör jag inte. Jag är däremot en fena på Hässleholm men det har jag inte så mycket nytta av när jag skall ta mig till Bergfotsgatan i Mölndal.

30 augusti
Söndagsjobb åt mor
Först vek vi valsedlar och bestämde hur vi skulle dela ut dem i Ryd. Så åkte jag till jobbet och var så duktig, så duktig i flera timmar. När jag kom hem hade Drömprinsen dammsugit, snyggat till i köket, kört en tvättmaskin och klippt gräset. Har jag det bäst eller har jag det bäst?

Veckan som kommer är hemsk. Förmiddag i Trollhättan och eftermiddag i Mölndal både måndag och tisdag. Och möte i Borås både torsdag och fredag. Jag får väl trösta mig med att jag åtminstone blir berest!

29 augusti
Gospel
Mitt under matfestivalen hade vi en fullsatt konsert tillsammans med en kör från Malmö. Jag hade skrivit ett A4-papper och lagt på flygeln. Där stod:
"In this house:
- Love
- Joy
- Peace"
Det är tre små ord som är svåra att få i rätt ordning när vi sjunger men för ovanlighetens skull sjöng alla texten rätt den här gången. Kruxet är bara att vi har en annan sång där ordningen är "Love - peace - joy." Det borde finnas en standard för hur just de tre orden skall användas. Man kanske kan skriva till Kyrkomötet?

Det var en rolig konsert. Det är en stor känslomässig och själslig urladdning och efteråt är man trött. Nu skall jag ta lite paus med gospelkören. Jag har lite för många saker för mig samtidigt och jag behöver hushålla lite med mig. Ett tag framåt får det räcka att sjunga i vår lilla kör i Ryd.

28 augusti
Högtid
För fem år sen var den 28 augusti en lördag. Matfestivalen pågick för fullt, det var SM i speedway och OS i Athen. Det var lite blåsigt men soligt. Alla Skövdes hotell och vandrarhem var fulla av matfestivalsbesökare. Vi hade en del främmande den helgen och de fick bo långt bort i Dala ty det fanns icke rum för dem i härberget.

Och vi själva? Vi var vackrare än någonsin.

Vi tänkte åka till Grekland på bröllopsresa, men så var det just det där med OS i Athen. Det blev Italien i stället och dit återvänder vi gärna.

Nu på femårskvällen firar vi med tapas, pestoinbakad lax och chokladmousse.

27 augusti
Musik skall byggas utav glädje
Jag var trött och ledsen på jobbet idag. Man blir lätt det när budgetarbete och elände pågår och man inte vet hur man skall få tiden och kunskapen och förmågan att räcka. I kväll hade vi sångövning i vår egen kyrka här i Ryd. Jag hade funderingar på att hoppa över det men kom på bättre tankar efter en tallrik ärtsoppa. Vi var fyra damer, Sven-Arne och Samuel som är kantor. Att sjunga så att man bär sin egen stämma, kan höra de andra och höra hur harmonierna fungerar ihop, det är en energikick. Jag är glad att jag gick dit.

Magdalena i kyrkan hävdar att alla sätt att sprida Guds ord är tillåtna. Jag misstänker att hon har fel.

26 augusti
Somliga straffar Gud direkt
Hilda och Jocke hade en skål med godis på bordet när vi var där. I ett ögonblick av övermod tog jag en kola mot bättre vetande. Det gick som man kunde befara och i morgon bitti har jag en tidig tid hos min tandläkare för att sätta i en ny plomb. Om jag kan prata efteråt så skall jag ha telefonmöte så fort jag kommer till jobbet. Känns fint.

Vi har haft sångövning ikväll, inför lördagens konsert nere i Sankta Helena. Det blir en lång konsert! Vi är två körer, en gästkör från Malmö och så vi. vi skall sjunga en del tillsammans och en del var för sig. Det skall bli spännande.

25 augusti
Dementi
På dagbilden för idag ser det ut som att jag har suttit och dött på altanen. Det är dock en överdrift - jag sitter med hörlurar i öronen och lyssnar till en talbok.

Jag har haft Anna-Sarah på MSN i kväll. De senaste dagarna har vi utbytt filosofiska uttryck som
"Think of all the fun I've missed,
think of all the fellas that I haven't kissed"
och
"Man kan inte vara både snygg och pryd".
Undrar vad som hade hänt om jag hade diskuterat det med MIN mamma när jag var nitton?

24 augusti
Måndag
När jag åkte till Vänersborg idag lyssnade jag på radion. De spelade Old and wise med Alan Parson Project. Det är väldigt längesen jag hörde den:
"And someday, in the mists of time,
When they ask you if you knew me,
Remember that you were a friend of mine"


I kväll har vi varit på POSK-möte. Vika-fika-möte kallade vi det, för vi vek foldrar och la i valsedlar i dem. Nästa vecka skall vi dela ut dem i området. Det är många saker som skall skötas inför ett kyrkoval.

23 augusti
Säffle - Karlstad - Skövde
Vi gick en sväng i Säffle idag. Det är en mysig liten stad och det känns roligt att vi har anledning att åka dit fler gånger. Så släppte vi av Jocke och for vidare. Hilda skulle till sin lägenhet i Karlstad och på vägen dit stanande vi på IKEA.

Jag älskar IKEA. Jag kollar matbord och köksinredningar och soffklädslar och kuddar och sängkläder och trappstegar och barstolar i det oändliga. Gardin- och tygavdelningen tar en hiskelig tid och det behövs ALLTID värmeljus och doftljus och glas och bestick och skålar. Men den här gången blev inte som den brukar för när vi stannade utanför IKEA hittade jag inte min plånbok.

Jag blev alldeles kall. När hade jag den sist? I går när vi var ute och gick? Eller såg jag den i morse? Jag mindes inte. Är det en ärlig person som har hittat den, eller har någon vittjat den och slängt den? Den som har hittat den blev väl glad. Sju hundra i kontanter - hur ofta har man så mycket kontaner på sig? - mitt plektrum där det stod Sofia Karlsson, körkortet som jag behöver i morgon när jag skall till Vänersborg, alla kort och konstiga lappar och presentkort som fanns i den... adjöss med alltihop. Jag var tyst och sluten när vi gick igenom affären. När jag kom ut till bilen igen hittade jag plånboken i ett lömskt fack i Sven-Arnes ryggsäck.

Ursäkta, kan vi gå in på IKEA igen?

Nu har vi kommit hem. Loggarna efter helgens cachar är skrivna och nu skall jag stupa i säng. I morgon skall jag ta min plånbok och GPS och köra till Vänersborg på sammanträde.

22 augusti
Åmål
Vi geocachade i Åmål idag. Åtta cachar tog vi. Det var kanske inte så mycket, men vi plockade å andra sidan sex liter kantareller. Jocke var lagom imponerad för han tycker inte om svamp. Nu sitter vi och tittar på en film där Jocke är fyra år. Jag tror inte att vi får tala om hur lockig och söt och han var, det kan störa hans image som hårdför fotbollsdomare.

21 augusti
Kan jag få en kopp kaffe?
Vi kom inte iväg så snabbt som vi ville och så var vi tvungna att ta åtta cachar på väg till Säffle, det var väl inte så konstigt. Dalsland är vackert, mycket vackrare än jag visste. Ljuset och dimman över fälten gjorde allt magiskt vackert.

Jocke har spillt öl i sin laptop en gång. Jag kan tala om att det känns när man försöker använda den.

20 augusti
Hela vägen runt
I helgen skall vi åka till Säffle. Hildas pojkvän bor där och snart Hilda också. Vi skulle ta fram en vägbeskrivning idag. Jag och Drömprinsen var två hjärnor om en tanke och kollade vägbeskrivningen samtidigt på varsin dator.
Enligt min var det närmast över Vänersborg.
Enligt Sven-Arnes var det närmast över Karlstad.
Skillnaden var att jag sökte från Skövde centrum och Sven-Arne från Ryd.

19 augusti
Vitt vin
Vi tog ett glas vin på altanen en kväll, Zonnenbloem Sauvinion Blanc hette det. Det smakade sådär. I kväll var det så skönt väder så vi startade grillen. Till förrätt gjorde jag sallad på avocado, röd sallad, körsbärstomater, lite kryddor och vit balsamvinäger och så grillade vi grekisk Saganakiost till det. Och samma vin som smakade sådär som sällskapsvin, det smakade underbart och man kunde tro att en sommelier hade föreslagit det.

Det där var ett litet mattips i all enkelhet...

18 augusti
I save it for a rainy day
Så sjöng Tom Waits:
There were no tomorrows
We packed away our sorrows
and we saved them for a rainy day.


Det är en faslig oordning i vårt mediebibliotek på datorn har jag upptäckt. Sorterar man efter Genre så borde alla talböcker hamna under kategorin Talböcker.
Gör de det?
Näe.
Deckare och Audiobook har 14 timmars speltid vardera. Books&Spoken har sju Historia ungefär hälften av det och så döljer det sig en del under kategorin Okänt.

Jag skulle behöva några regniga dagar för att sortera upp det.

17 augusti
Jobb
Det var en krånglig väg till Göteborg idag. Tåget var strömlöst och blev försenat och vi fick byta tåg och ha oss. Jag kom nästan en timme för sent till mitt möte men det kunde jag faktiskt inte hjälpa.

Jag har skjutsat Anne till Mariestad idag. På väg tillbaka till Skövde spelade jag gospelskivan från Gullbranna, den kom med posten idag. När jag stannade utanför garaget spelade jag högt och med öppen dörr, så jag tror minsann att varenda kotte i kvarteret fick sin dagsranson av kristen musik. Kan tonåringarna spela på full volym så kan jag för jag har vinröda converseskor.

16 augusti
Diskussioner
I bilen på vägen hem diskuterade vi en sångtext som Carl-Anton har gjort. Anne hävdar att den är obegriplig, förvirrad och låter som att den är skriven av någon psykotisk person i Tältprojektet.

Nu går sista visan, (Sista? På vilket sätt då?)
dej vill jag sjunga för,
vi behöver varandra,
du och jag och dom andra,
som står utför.
(Utanför vaddå? Varför står de utanför om vi behöver dem? Har vi låst dörren?)
Låt den sista strofen
bli till en sång vi minns,
tack för att jag får ha dej,
tack för att alla finns.
(Vilka då alla? Dem vi har låst ut?)

Ja, så djupa diskussioner har vi haft på vägen hem från Skåne idag...

15 augusti
Kalasbyxor
Det gick lite fort när vi packade inför resan. Jag berättade igår om packningen - idag kom vi på vad vi hade glömt. Sven-Arne hade lagt ner skjorta och slips och kavaj och strumpor och finskor - men hade glömt byxorna. Att gå i slitna jeans var inte någon höjdare i sammanhanget så efter lite funderande åkte han in till stan och köpte ett par nya. Jag kände mig duktig och ägnade mig åt att köra trimmern på trädgården så länge. När det var dags att byta om upptäckte jag att jag hade glömt mitt svarta linne hemma. Och inte nog med det - jag hade dessutom glömt kjolen! Det fick bli jeanskjol och kofta i stället. Som sagt var - det gick lite fort när vi packade inför resan.

Det var en trevlig fest. Jag pratade med kusiner och andra släktingar och bäst av allt var att jag fick träffa Annelie och Nichlas och pågarna. En alltigenom trevlig kväll.

14 augusti
Skåne
Anne var hos en kompis i gårkväll och jag kunde inte somna förrän hon kom hem vid ett. Idag jobbade jag i Mölndal och jag var ganska trött när jag skulle åka hem. För säkerhets skull ställde jag telefonen på väckning tjugo över tre, så att jag skulle vakna före Skövde. Jag sov som en stock! Jag vaknade av att tjejen bredvid mig skakade mig och sa att min telefon ringde...

Efter jobbet for vi till Furutorp. Täcken, kuddar, presenter, laptop, badkläder, GPS-er, geocachingkläder och telefoner för mig och drömprinsen och Anne, det krävs lite utrustning för att vara borta i två dagar. Nu när vi kom fram och hade ätit började jag starta datorn... och kunde inte hitta modemet. Jag var rädd att jag hade lagt det på hallbordet hemma och det hade väl inte varit hela världen. För Anne hade det varit en katastrof. När Sven-Arne hittade det var hon färdig att ta en taxi in till Hässleholm och ta nästa tåg norrut. En hel helg utan dator, det skulle hon inte överleva.

13 augusti
Lillejul
Jag tror minsann att det var lillejul idag.

Förra hösten hjälpte jag till på en gudstjänst i Hentorp. Strax före jul ringde kantorn och berättade att jag hade en present att hämta i Kyrkans Hus nere i stan. Men hur ofta är jag på stan på dagtid? En gång var jag faktiskt där för att hämta den, men då hade de lunchstängt och sen ramlade det ur minnet.

Vi skall fira Farbror Nisses födelsedag på lördag och idag på lunchen åkte jag till kyrkan för att köpa kryddkvarnarna han skall få. När jag var där kom Margareta med ett paket till mig - minsann, det var presenten från i julas.

I kväll har jag slagit in sju paket i olika storlek, finast fick Nisse och sen blev det paket till Annelies små pojkar och till det lilla ofödda barnet och då kanske Nichlas blir avundsjuk så han får också ett litet paket och sen är det bara Annelie kvar som inte har fått något så därför slog jag in ett paket till henne med.

En rolig dag och en rolig kväll.

Jag lyssnar på Svenska Lyxorkestern nu:
Allt du har gett mig och allt du har sagt
skall i mig för evigt bevaras
Så mycket mer finns i skymningens prakt
än vad som med ord kan förklaras.


12 augusti
Onsdag
Det kom en ny gömma är i stan i söndags. På kvällen cyklade vi iväg för att leta efter den. Den var i flera steg, varje steg var en liten lapp med små ledtrådar för att man skulle finna nästa steg.
Det första visste vi innan vi for iväg.
Steg två kom Sven-Arne på i måndags förmiddag. På lunchen åkte vi och tog den.
Steg tre funderade vi på. Vi letade på - minst - fyra olika ställen. Till slut gav vi upp och frågade cacheägaren om vi hade letat på rätt ställen. Det hade vi. I går var vi på samma ställe igen utan resultat, trots att vi visste på några meter när var vi skulle leta. Idag for vi dit efter jobbet. Vi letade upp ett hål i staketet och kröp in för att leta från fel håll - och minsann, där var den! Vi hade kunnat ta den från utsidan men vi måtte ha varit blinda.
Vi fortsatte direkt till steg fyra.
Så åkte vi hem och åt spaghetti. Det var tillräckligt för att vi skulle orka ta den slutliga gömman.

Jag vet - det är att lägga ner ganska mycket tid för att hitta en filmburk. Å andra sidan finns det folk som kan lägga sex timmar en solig lördag på att få ner en liten vit boll i ett hål i marken.

11 augusti
FaceBook
Jag har varit på ett möte om kyrkovalet i höst och orkar inte komma på något att skriva om. Det får bli ett snabbreferat från FaceBook. Min vän Annelie är så höggravid så att det är svårt att planera framåt - det är osäkert om hon hinner vänta på att kaffet skall rinna ner i bryggaren innan det är dags att fara till BB, till exempel. Nu i kväll har jag pratat med henne på FaceBook.

"Jag har berättat för min drömprins om dig och han har ju sett din sida och Nichlas sida, han är ganska uppdaterad. Så pratade vi om dig på väg ner till stan i kväll och jag berättade om att du hade molvärk i magen.
- Hon kanske är gravid, sa han.
Han är sjuksköterska så det kanske är nåt du borde kolla upp..."


Hon svarade att det kanske var därför magen kändes en aning uppsvälld.

10 augusti
Virrighetpunktcom
Jag är alla förvirrade personers beskyddare. Jag har svårt att komma ihåg tider och platser. (Det är inte sant som ryktet säger, att jag höll på att missa mitt eget bröllop, men det tog några veckor att lära mig vilkat datum och klockslag det var.) Jag försöker kompensera det på bästa sätt. Jag åker i god tid, skriver upp tiderna ordentligt i almanackan och jag har oftast alarm på telefonen så att jag inte skall missa tiden. Jag är glad att jag har en drömprins som är lika förvirrad, men på ett helt annat plan.

Vi kan ta den här dagen som exempel. När vi kom hem låste jag upp medan Sven-Arne hämtade posten. Vi hade ett möte nere på stan inför kyrkovalet så jag började genast med maten. En bit inkokt lax, lite grillad kyckling sedan i går, sallad, baguette och andra tillbehör som vi händelsevis hittade i kylen. Sven-Arne startade datorerna och började leta efter posthögen som han hade tagit in. Jag fortsatte med maten och plötsligt började telefonen ringa i fickan. Konstigt, tänkte jag, den brukar ringa en halvtimme innan, inte nittio minuter före mötet. Sven-Arne slutade leta och gick och kollade mailet med inbjudan. Ajdå, det var visst halv sex och inte halv sju.

Vi åt med hög fart och åkte ner till stan. Vi hamnade bakom en väglus så det tog lite för lång tid att åka ner och vi var tre minuter sena till kyrkparken. Sammankomsten skulle börja med fotografering inför församlingsbladet och de var precis klara när vi kom, men de hade vänligheten att ställa upp en gång till och ta om fotot. Sammankomsten gick bra och vi kände oss rätt nöjda när vi åkte hemåt.

När vi kom hem strax före åtta hittade jag posthögen på hatthyllan.

9 augusti
Sommarvärme
Det här var en bra dag för att ligga på en filt bakom vindskyddet och lyssna på gudstjänsten från Gullbranna och Anders Lundin som sommarpratade.

På mitt skrivbord i datorn har jag lagt till små informationsrutor. Gadgets tror jag att det heter. En klocka, en almanacka och fem väderleksrapporter. Förut hade jag sex olika, men så kom Anne hem från USA och då tog jag bort Boston igen. Nu när hon är i Mariestad så räknar jag med att hon har ungefär samma väder som vi.

Av mina små gadgetrapporter ser jag att i Rom är det 32 grader och i Bergamo är det 29. I Bari i södra Italien är det 28 och i Cork där Anna-Sarah är är det 16 grader. Det är aldrig mer än sexton grader i Cork, tror jag. Min gadget för Skövde säger 21 grader. Det är högst missvisande för det är 27 på vår innergård.

Och nej, Jette, jag tog inte fram kameran idag heller.

8 augusti
Vilken underbar dag
Jag googlade på "Vilken underbar dag" och fick 33.400 träffar när jag sökte på hela frasen. Är det så många som har ägnat denna lördag åt att cykla på Brommö?

Vi cyklade 12 km, i och för sig ledde vi cyklarna en bit för vi hamnade på en gångväg som inte var lämpad för cykling. Vi åt inkokt lax och potatissallad, fikade på en sandstrand och badade på två ställen.

Vi hade en hint om att Inger och Bosse skulle vara vid Paradisviken. Av en ren tillfällighet såg vi dem när de åkte därifrån. Vi vinkade som besatta och minsann, de såg oss, där vi stod i skogsbrynet. Ett av våra badställen för dagen var precis bredvid där de brukar ha sin segelbåt. Deras ande svävade över viken, även när de inte var där.

Som Lasse Tennander sjunger:
Visst är det detta vi också kämpar för,
havet och ängarna
Visst är det detta min vän som ger oss kraft,
vinden och dofterna
Så måtte vi orka att minnas allt det här
längre fram, när dimman drar in,
hur solen gick ner och hur korna kom hem,
och hur sommaren smakade som vin...


7 augusti
Fredag
Omelett, oliver och sallad till middag.
En stund i badenbadenstolen innan solen försvann bakom huset.
En fredagkväll kan börja sämre.

En av prästerna i stan hade skrivit på Facebook idag:
Idrottskonfirmanderna är för goa. Förhörde dom på liturgiska färgerna. På frågan vad lila betyder svarar dom "Färjestad".

6 augusti
Arvegods
Våra altanmöbler är från tiden strax före Kristi födelse. Sven-Arne hade två fällbara fåtöljer med sig i boet för sju år sen, hans föräldrar hade fått dem när de flyttade till Madängsholm för de förra ägarna ville inte ha dem kvar och så tog Sven-Arne över dem när hans föräldrar dog. Själv hade jag med mig en soffa och två andra träfåtöljer. De finns med på ett foto från när jag bodde i Härnösand och jag flyttade därifrån 1990. Jag är inte säker på att de var nya då heller.

Då kan ni ju tänka er vad det var för ålder på möblerna.

Idag köpte vi fyra nya stolar. men vi behöll det gamla altanbordet. Det har vi ärvt av Älvestams och det duger några år till. Det är ju vem som sitter på stolarna som är viktigt, inte hur trendiga möblerna är.

5 augusti
Mor och dotter
Anna-Sarah och jag pratade på MSN.
Sarah: Jag har blivit som du.
Jag: Tjock? Mamma? Snäll? Gift? Skåning?

Det var inget av det. Det var kanske lika bra det. Utom skåning, det får hon gärna bli men det är lite svårt att åstadkomma när man är på Irland. Vi tog samtalet på telefon i stället, det är väldigt smidigt att prata via hörlurar i MSN när man har barn utomlands, det må jag säga!

4 augusti
Musik
Det finns bra musik och så finns det jättebra musik. Sven-Arne hittade en musik på datorn som han inte kände igen.
- Vet du vad det är? sa han.
Klart jag visste. Det var Sally Oldfield. Jag började leta efter texterna till hennes skivor, men antingen har de försvunnit i barnens svarta hål eller i samband med uppgraderingen till Make 2.0. Skivomslaget som jag hittade i vår skivsamling hade så konstigt teckensnitt så jag kunde inte läsa vad där stod.

Jag börjar bli gammal.

3 augusti
När det regnar har den fattige inget paraply
När solen skiner på plan åtta där administratörerna stter håller de på att förgås av värmeslag. Jag sitter på plan ett och har ganska kallt på mitt kontor. Över huvud taget tror jag att ganska många av kontoren på plan ett är ganska kalla. När det är varmt ute funderar jag ibland på att ha långbyxor och tröja i ryggsäcken som jag kan ta på mig när jag går in.

Idag hade jag kjol och kofta för jag går mer efter almanacka än termometer. Jag borde haft långkalsonger och gummistövlar i ryggsäcken.

2 augusti
Söndag
Jotackarsomfrågar, jag satte mig på stolen med viss försiktighet när vi skulle äta frukost. Jag har inte cyklat på ett par år...

Vi tog några ströcachar som vi inte hann med i gårkväll innan det mörknade. Jag lyckades fastna med skosnöret i kedjan och ramlade omkull. Jag hade nästan ingen fart när jag föll, så jag ramlade lugnt och försiktigt ner i diket. Det såg säkert väldigt elegant ut.
Vi åkte över Hunneberg hem. Vi såg några riktigt fina platser innan vi åkte ner på andra sidan. Arton cachar blev det sammanlagt under dagen och nu är vi plötsligt uppe i nio hundra cachar.

1 augusti
Det här skall hädanefter bli min musik!
Att cykelcacha var skönt och avkopplande. Med bil är det lite tråkigt i städer och till fots så hinner man inte så långt. Cykel var idealiskt. Vädret var strålande, glassen god och naturen underbar. Vänersborg var, det säger jag med viss förvåning, en underbart vacker stad. Vi cyklade drygt fyra mil och tog 33 cachar under dagen. Inte så pjåkigt.

Till den här cachen skrev jag följande loggkommentar:
En mugglare stod i princip på cachen när vi kom fram.
En stadig karl.
Det gjorde inget att det var en betongfundament, om man säger så.
Han pratade med oss hela tiden vi var där.
Han såg ut över älven.
- Min bror simmade ut till den holmen, sa han.
- Och sen fortsatte han över till andra sidan, där borta, sa han och pekade.
Jag rös. Det är den typen av våghalsighet som mammor alltid har varit rädda för.

Vi visade vad vi höll på med, han gick inte därifrån medan vi letade så det var lättare att inviga honom i geocachandets ädla konst. Han tyckte att det var roligt att få veta. Efteråt hade vi sällskap tillbaka till våra cyklar och hans handikappmoppe.

- Sven heter jag om ni vill veta, sa han innan vi skildes åt.
- Det heter jag med, Sven-Arne till och med, sa maken.
- Då har vi namnsdag i julmånaden båda två, den femte december, sa mannen.
- Och jag heter Karin. Jag har namnsdag i morgon, sa jag.

Min lillasyster fyller år dessutom. Det berättade jag inte. Jag skrev inte det när jag loggade cachen heller.

Till juli Till september // -->